Urix

Flere meksikanskfødte amerikanere forteller at de blir møtt med motvilje når de søker om nye fødselsattester ved Mexicos utenriksstasjoner.
Flere meksikanskfødte amerikanere forteller at de blir møtt med motvilje når de søker om nye fødselsattester ved Mexicos utenriksstasjoner.

Motvilje ved Mexicos ambassader

Publisert

TRANSPERSONER født i Mexico har rett til å få nye fødselsattester ved alle Mexicos ambassader og konsulater verden over, kunngjør landets utenriksdepartement.

Meksikanere bosatt i hjemlandet kan per i dag kun få nye fødselsattester i Mexico City og i 18 av Mexicos 31 delstater. Utenriksdepartementet kommer derfor landet i forkjøpet med den nye loven, som gir alle utenriksstasjoner rett til å utstede nye fødselsattester. Mexicos senat har i etterkant fremmet et lovforslag som gir transpersoner i hele landet samme mulighet.

Nylig ble to meksikanere bosatt i USA nektet nye fødselsattester ved to forskjellige konsulater. Flere meksikanskfødte amerikanere forteller at de har blitt møtt med motvilje, eller har blitt henvist til å reise til Mexico for å få utstedt fødselsattester som samsvarer med kjønnsidentiteten sin. Ambassadeansatte har også sagt at de trenger å se papirutgaven av den opprinnelige fødselsattesten for å gjøre endringer. Ifølge The Aguda har de ikke krav på dette.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS