Urix

Flere meksikanskfødte amerikanere forteller at de blir møtt med motvilje når de søker om nye fødselsattester ved Mexicos utenriksstasjoner.

Motvilje ved Mexicos ambassader

Publisert

TRANSPERSONER født i Mexico har rett til å få nye fødselsattester ved alle Mexicos ambassader og konsulater verden over, kunngjør landets utenriksdepartement.

Meksikanere bosatt i hjemlandet kan per i dag kun få nye fødselsattester i Mexico City og i 18 av Mexicos 31 delstater. Utenriksdepartementet kommer derfor landet i forkjøpet med den nye loven, som gir alle utenriksstasjoner rett til å utstede nye fødselsattester. Mexicos senat har i etterkant fremmet et lovforslag som gir transpersoner i hele landet samme mulighet.

Nylig ble to meksikanere bosatt i USA nektet nye fødselsattester ved to forskjellige konsulater. Flere meksikanskfødte amerikanere forteller at de har blitt møtt med motvilje, eller har blitt henvist til å reise til Mexico for å få utstedt fødselsattester som samsvarer med kjønnsidentiteten sin. Ambassadeansatte har også sagt at de trenger å se papirutgaven av den opprinnelige fødselsattesten for å gjøre endringer. Ifølge The Aguda har de ikke krav på dette.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS