Masseskytingen

Pride-solidaritetstog i Mo i Rana

Politiet vil at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes, men arrangørene gjennomfører solidaritetstoget likevel.

Fra solidaritetsparaden i Oslo 25. juni.
Fra solidaritetsparaden i Oslo 25. juni.
Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for denne anbefalingen kommer som følge av at PST fortsatt anser situasjonen som uavklart, og at det skeive miljøet er en del av fiendebildet til ekstreme islamister. PST vurderer at landet fortsatt står i en ekstraordinær trusselsituasjon etter at det i helgen ble gjennomført en terroraksjon i Oslo.

Nordland politidistrikt har derfor gjort en ny vurdering av hvorvidt Pride-arrangementer kan gjennomføres i Nordland, og har landet på at de ikke anbefaler å gjennomføre disse.

Politiet anbefaler derfor at kveldens Pride-arrangement i Mo i Rana utsettes. Dette er informert om til arrangøren og til kommunen.

Arrangørene velger likevel å gjennomføre.

– Vi trosser ikke politiet. De har bare anbefalt at vi avlyser. Politiet har ikke oversikt over et reelt trusselbilde, men har meldt at de stiller mannsterke til solidaritetstoget, sier Margrethe Møllevik i Mo i Rana Pride til Blikk.

Solidaritetsmarkeringen arrangeres i sentrum av Mo som følge av lørdagens terrorangrep i Oslo.

Solidaritetstoget starter i gågaten kl 19, og går samlet ned til havmannen. Der blir det nedleggelse av blomster og prideflagg ved minnesmerket for 22. juli hendelsen. Ordfører Geir Waage og varaordfører Anita Sollie har sagt ja til å holde appell, og det blir diktlesning og musikalske innslag, blant andre av Tor-Petter Aane.

– Kjenner du på en frykt i kjølvannet av terroren i Oslo og politiet anmodninger?
– Ut ifra meldinger og kommentarer, og ikke minst telefoner fra medie-Norge i hele dag, så kjennes det ut som hele vår markering blir blåst opp til noe stort. Vi ønsker bare å markere vår solidaritet med ofrene og vårt skeive miljø, sier Møllevik.

Powered by Labrador CMS