For tre år siden startet tradisjonen Hurtigruta på skeiva, og lørdag 22. oktober er det klart for den årlige skeive turen som går fra Kristiansund til Molde.

– Ferden går først fra Molde til Kristiansund med buss, før vi tar Hurtigruta og seiler tilbake til Molde. I fjor var vi  40 mennesker som tok turen, og på festen etterpå i Molde kom det enda flere til, sier leder i Molde på skeiva, Marit breistøl til Blikk Nett.

Molde på skeiva ble offisielt stiftet januar for to år siden for å samle lhbt-folk i moldeområdet, men gruppa henvender seg til alle skeive i hele Møre og Romsdal og resten av landet.

– Vi ønsker å være så synlige som mulig, ikke bare for moldenserne, men for hele landet og gjøre det vi kan for å vise at Molde er en attraktiv by å bo i og flytte til. Vi i styret er stort sett studenter ved høgskolen, men vi har nå rundt 200 medlemmer i alle aldre. Hurtigruta på skeiva er for alle mellom 18 og 80 år. Vårt eldste medlem er 75 år, sier Marit Breistøl.

I tillegg til seilaset Hurtigruta på skeiva en gang i året arrangerer Molde på Skeiva sosiale treff eller trening hver uke og i tillegg til det fjell- og fisketurer og fester. Styret driver med informasjonsarbeid til skoler og deltar på stands for å vise seg frem. I fjor var de for første gang med på Innflytterdagen i Molde hvor alle lag og foreninger kan delta med stands i Storgata.

– Vi har som mål å bidra til å gjøre Molde til en åpen, attraktiv og inkluderende by ikke bare for skeive, men for alle minoriteter. Vårt formål er å skape trivsel. Annenhver uke møtes vi i en gymsal i Molde by og spiller volleyball og fotball. Så deltar vi på HumorVolley som er en uhøytidlig volleyballmix-turnering som arrangeres i nabokommunen Fræna, sier Breistøl.

Påmelding til Hurtigruta på skeiva skjer på e-post til marit.breis@gmail.com innen 15. oktober.