Møt Antonio Da Silva

Publisert

I dag byr Oslo/Fusion på dokumentarer, kortfilmer og en serie eksplisitte kortfilmer signert Antonio Da Silva. Antonio Da Silva er en prisvinnende portugisisk filmskaper med base i London. Med et mål om å kombinere sine interesser innen film, performance og visuelle kunstformer, tok han to mastergrader i London: Fine Arts at Central Saint Martins og Dance for the Screen ved The Place, London Contemporary Dance School. Å eksperimentere er kjernen i arbeidet hans og han utforsker kontinuerlig ulike kunstneriske sjangre, både teknisk og innholdsmessig. Drivkraften i arbeidet hans er daglige rutiner og personlige erfaringer. Med en sterk fascinasjon for det mannlige kjønn og seksualitet, vokste frustrasjonen hans over hvordan det ble utforsket på film, og dermed begynte han å gjøre det til et tema i sine egne filmer. Da Silva er en filmskaper som bruker sin egen bakgrunn til å koreografere kortfilmer med seksuelt eksplisitt tematikk, og filmene hans vises jevnlig på festivaler verden rundt. På Oslo/Fusion søndag 13. september kl 21 vises et utvalg av Da Silvas filmer. Antonio Da Silva vil selv være tilstede.

Stilikonet

På programmet i dag står også dokumentaren Iris, om stilikonet Iris Apfel som i en alder av 94 år fremdeles er lett gjenkjennelig med sine karakteristiske store briller, et imponerende antall armbånd og smykker og en helt fantastisk garderobe. I flere tiår har Apfel hatt stor innflytelse på New Yorks moteverden og hennes enorme samling av smykker og kreasjoner har vært stilt ut på museer verden over. Iris er et varmt møte mellom Apfel og den nylig avdøde dokumentarfilmlegenden Albert Maysles (Gimme Shelter og Grey Gardens). Han lar oss bli kjent med en kvinne som til tross for dagens glamorøse omgivelser lever i tråd med verdiene fra oppveksten under depresjonstiden i USA. Iris vises kl 22.

Skrekk og humor

Tidligere på kvelden kan du se You’re Killing Me - en campy skrekk-komedie, med morbid og mørk humor – akkurat slik vi liker det. Hva hvis den nye daten din systematisk begynte å drepe alle i vennegjengen én etter én? Slik lyder premisset i Jim Hansens blodige sosiale satire, skrevet av Hansen og Jeffery Self. Med over 1000 visninger på deres siste video er George (Self) og Barnes (Safi) på god vei til å bli YouTube-stjerner. George er så narsissistisk at han ikke merker at noe er alvorlig galt med sin nye type, Joe (McKelligon). Joe blir akseptert av den simple grunn at han er kjekk, noe som overskygger hans merkelige oppførsel, og at han alltid er ærlig om hvem han har drept tas som en spøk – helt frem til venneflokken er påfallende mindre … You’re Killing Me blander en stor dose blod med en rekke gode, skarpe observasjoner om vår samtid og hvordan sosiale medier preger livene våre. George og vennene hans skal fort få lære at å ikke høre skikkelig etter harsin pris, men hva kan de lære av det..? Skuespillerne Drew Droege og Sam Pancake er tilstede på visningen. Drew Droege er for mange kjent ansiktet bak karakteren Chloe og kortfilmen The Disgustings som ble vist på Skeive Filmer i 2014. You’re Killing Me vises kl 19.

Fullstendig program for Oslo/Fusion finner du her: oslofusion.no