Mr Gay Syria på kino

Hvordan er det å være skeiv flyktning? Arabiske filmdager inviterer til film og samtale.

Publisert

Hvordan er det å være skeiv flyktning? Arabiske filmdager inviterer til film og samtale.

Filmfestivalen Arabiske filmdager går av stabelen for åttende gang 19. – 22. april.

Festivalen er dedikert til filmer fra den arabiske verden, og på programmet i år er dokumentaren «Mr Gay Syria» av regissør Ayse Toprak.

I filmen møter vi Hussain (24) som er flyktning i Istanbul. Han er gift, har en liten datter og en stor hemmelighet – han er homofil. Hemmeligheten vokter han med sitt liv ovenfor familien, men blant vennene sine i byen kan han være seg selv.

Hussain er bare en av mange skeive syrere som forsøker å leve sine liv mens de venter på en sjanse til å dra til Europa. Her møter vi en syrisk flyktning i Istanbul som skjuler legningen sin for familien.

En dag møter Hussein lhbti-aktivisten Mahmoud som ønsker å arrangere en Mr Gay Syria kåring. Mahmoud ønsker–å sette situasjonen til syriske skeive på kartet. I et hav av dokumentarer om tragiske skjebner er dette en forfriskende historie. For selv om livet er tøft for guttene vi blir kjent med, er de også fulle av latter, kjærlighet og drømmer om et bedre liv.

«Mr Gay Syria» vises på Vika Kino, Ruseløkkveien 14, lørdag 21. april kl. 16.15 og søndag 22. april kl. 18.15.

Etter visningen lørdag 21. april blir det samtale i Vikakjelleren i Vika kino med tema: Hvordan er det å være skeiv flyktning?

Syriske Omer Alkateb kom til Norge i 2016, og er gjest ved festivalen. I samarbeid med Skeiv verden inviterer Arabiske filmdager til en samtale med Omer Alkateb og flere andre. Samtalen ledes av Susanne Demou Øvergaard i Skeiv Verden. Samtalen starter kl. 18 og er gratis og åpen for alle.

Info: Hvordan er det å være skeiv flyktning?

Info om «Mr Gay Syria»: Arabiske filmdager

Powered by Labrador CMS