Nils Bech
Nils Bech

Nils Bech på Ultima

Dans, pop og kunst smelter sammen når Bech, Nasjonalballettens Silas Henriksen, musiker Øyvind Mathisen og Oslo Strings tar over det unike spillestedet Vigeland-museet.

Publisert Sist oppdatert

ULTIMA ER NORDENS STØRSTE samtidsmusikkfestival og foregår over hele Oslo på både store etablerte arenaer som Den Norske Opera & Ballett, Oslo Konserthus og Universitetets aula, samt på små klubber og utendørs.

Fra årets program anbefaler Blikk blant andre vokalist, låtskriver og performance-kunstner Nils Bech, som skal ha tre forestillinger daglig i Vigeland museet, lørdag 14. september og søndag 15. september. Dans, pop og kunst smelter sammen når Bech, Nasjonalballettens Silas Henriksen, musiker Øyvind Mathisen og Oslo Strings tar over det unike spillestedet Vigeland-museet, i en performativ hyllest til Gustav Vigeland i anledning 150-årsjubileet for hans fødsel. Performancen er en videreføring av de utsolgte suksesskonsertene Bech hadde i Vigeland-museet på Red Bull Music Festival i oktober i fjor.

I Den Norske Opera & Ballett er det klart for Rolf Wallin & Kjetil Skøiens «Large Bird Mask» lørdag 14. september. Det er det norske samtidsensemblet Cikada som har bestilt verket i anledning sitt 30-årsjubiluem. I «Large Bird Mask» understreker Wallin fuglenes betydning i menneskenes erfaringer og myter, i tillegg til at han advarer mot deres prekære status i masseutryddelsens tidsalder. Cikada spiller motiv som er transkribert fra fuglesang tilhørende utrydningstruede fuglearter. Wallin trekker fra en rik tradisjon av komponister inspirert av fuglesang fra Haydn til Messiaen, og i samarbeid med regissør Kjetil Skøien plasserer han musikerne fritt rundt i auditoriet for å fremheve følelsen av å være midt i en skog av naturlige lyder.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 måned digitalt kr 89,-

Bestill her

1 år digitalt kr 699,-

Bestill her

1 år Magasin, 11 utgaver i året inkl. digitalt kr 798,-

Bestill her