Musikk

På det nye Sinfonietta-albumet har han også med live-versjonen av sangen «Gay Messiah» som han ga ut første gang i 2004.

Mer romantikk fra Rufus

På det nye Sinfonietta-albumet har han også med live-versjonen av sangen «Gay Messiah» som han ga ut første gang i 2004.

Publisert

RUFUS WAINWRIGHT har vært åpen homo siden han var fjorten år. Han er trolig den første artisten på et stort plateselskap som har vært åpen gjennom hele sin karriere.

«På 70-tallet var det jo flere som sa at de var bi, blant annet Bowie. I USA fantes det en artist som het Jobriath som ble markedsført som homofil av plateselskapet, de gjorde legningen hans til en gimmick. Men han floppet totalt og begikk selvmord. På 80-tallet var alt skjult, mange framsto som androgyne, men ingen snakket ærlig om legningen sin. For meg bidrar det å snakke om at jeg er homo til at den blir en ikke-sak», fastslo Wainwright i et tidligere intervju med Blikk.

I løpet av over to tiår har Wainwright spilt inn en Judy Garland-hyllest, et album med Shakespeare-sonetter, og to operaer. De siste to årene har han gitt ut tre album. Pop-plata «Unfollow the Rules – Paramour Session» kom ut i september og er et konsertopptak og en nedstrippet versjon av det grammynominerte albumet fra juli 2020; «Unfollow the Rules».

Konsertversjonen har også noen nye spor og ble spilt inn før studioalbumet ble utgitt. Forvirrende nok. Men det er disse to versjonene av samme låtmateriale som nå er årsaken til at han har lagt ut på konsertturneen «Unfollow the Rules» og stopper i Oslo i mars.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS