– Vi står her i dag fordi landet vårt befinner seg i en helsekrise, sa FRI-leder Ingvild Endestad på demonstrasjonen Trans Nok! på Eidsvoll Plass i Oslo onsdag 18. april.

FRI arrangerte demonstrasjonen fordi behandlingstilbudet til transpersoner er for dårlig i Norge. Historiene om lange ventetider, gammeldags kjønnsforståelser og pasienter som blir stående uten helsehjelp bekreftes gang på gang av en pasienter og pårørende.
– Fremtiden til en hel generasjon hviler i våre hender. Vi står her i dag fordi vi ikke finner oss i at vi skal være offer i en profesjonskamp ført av en spesialitenhet på Rikshospitalet, sa Endestad og pekte på hvem det til syvende og sist er som bærer byrden og konsekvensene.

– Det er våre liv. Det er vår framtid og vår identitet som avvises i døra. Det er vi som er de desperate foreldrene som forsøker å hjelpe ungene våre, som mistros, feilkjønnes og avvises i døra fordi de ikke er trans nok, sa Endestad til en fullsatt Eidsvoll Plass utenfor Stortinget.

– Vi har ventet lenge nok. Det er nok. Vi er trans nok. Nå er det nok! avsluttet FRI-leder Ingvild Endestad.

Se hele appellen til FRI-leder Ingvild Endestad og Ask Aleksi Berglund, politisk nestleder i Skeiv Ungdom, her:

Også internasjonalt møter Norge sterk kritikk.

– Barna våre er ikke en diagnose!
Elin Corneliussen, mamma til Mats, holdt en sterk appell utenfor Stortinget onsdag 18. april.
– Rundt hver transperson i Norge står det mødre, fedre, søsken, venner og familie. Vi som har gleden av å stå nær noen av de modigste menneskene vi vet om, sa Elin Corneliussen til de fremmøtte på demonstrasjonen.

Så henvendte hun seg til politikerne med en klar beskjed.
– Barna våre er ikke en diagnose! Barna våre er gutter, jenter og ikke-binære. De er barnehagebarn, de er tenåringer og de er unge voksne. De er unike flotte mennesker som fortjener gode liv. De er ingen diagnose, sa Corneliussen før hun rettet skytset mot Rikshospitalet.

– Der vi ser unge musikere, fotballspillere, ballettdansere og speidere, der leter Rikshospitalet etter depresjoner, personlighetsforstyrrelser og angst. Men barna våre er ikke en diagnose, erklærte lin Corneliussen.

Se hele appellen til Elin Corneliussen her:

Se og hør slampoet Regine Folkman Rossnes her:

Se bilder fra demonstrasjonen Trans nok!