Narsissismens fengsel

Publisert

Skeive filmer har hentet franske Benjamin Dukhan (34) til Oslo. Blikk Nett møter han mens han gjør seg klar for forestilling på Black Box og konsert på Revolver. Benjamin Dukhan opptrer på Black Box 11. og 12. september med sin nye forestilling «How Beautiful», der han reflekterer rundt temaet skjønnhet. Utgangspunktet er bildet av en kropp i bevegelse. Det begynner med et foster som langsomt begynner å røre på seg. Til lyden av Jan Garbareks «Beata Viscera» folder en sammenrullet skapning seg sakte ut.– Det er en reise i tid og skjønnhet. Jeg laget forestillingen da jeg var 30 år, og nå er jeg fire år eldre - og blir stadig eldre. Mitt håp er at når man dør, i en alder av 70 eller eldre, og kommer til himmelen, så går vi tilbake til den alderen hvor vi var som vakrest. «How Beautiful» er min hyllest til tiden 30-årene, da jeg var vakker, sier Dukhan uten at Blikk Nett kan si at han har mistet det vakre der han sitter. – «How Beautiful» er egentlig er presang til meg selv, erklærer Dukhan og forteller at han henter elementer fra både klassisk ballett, den hypnotiske dervisjdansen og pantomime, og i forestillingen inngår bilder av kunstens store homoikoner Caravaggio, Michelangelo og Francis Bacon.

Narsissisme som fengsel

Det er stor fare for at Dukhan fremstår som narsissist når han forteller om skjønnhet, og det er faktisk en god porsjon selvkritikk og kritikk av homomiljøets oppheng i skjønnhet og alder i arbeidet hans.– Det viser seg at livet bare blir bedre jo eldre man blir. Jeg håper at det er slik at man mister mer og mer av egoet sitt med alderen, og at narsissismen forlater en, sier Bukhan og forteller at forestillingen i store trekk handler om narsissime som et fengsel. – Homoer fokuserer for mye på egoet og på skjønnhet. Men det må også sies at jeg etter å ha laget forestillingen plutselig befant meg på en catwalk. For å være modell og gå visninger på catwalk er en del av karrieren til Benjamin Dukhan. Som voksen mann med frodig skjegg og imponerende fysikk har han også vakt oppsikt på catwalken som modell for blant andre Jean Paul Gaultier.– Faktisk var det etter at jeg anla skjegg at jeg ble plukket som modell. Merkelig ikke sant, spør han og forteller at han føler seg hjemme i Oslo bare etter å ha vært her et par timer. – Jeg har allerede sett så mange sexy menn med skjegg her. Jeg liker menn med langt skjegg, og helst rødhårete, avslører han. Benjamin Dukhan, How Beautiful, Black Box, Marstrandgt 8, Oslo, onsdag 11. og torsdag 12. september kl 21.

Mer info:

blackbox.no

Burger Girl

I tillegg til to forestillinger på Black Box skal Benjamin Duchan opptre på åpningsfesten til Skeive Filmer på Revolver fredag 13. september, men da som sitt alter ego Burger Girl. The Burger Girl er noe du aldri tidligere har sett og aldri trodd du ville få se. Med videoer som «Burn My Vagina» har Burger Girl sneket seg inn i hjertet til man en queer og denne fredagen står ha på scenen på Skeive Filmers åpningsfest i regi av Indieseksuell på Revolver, Møllergata 32. Dørene åpner kl 22. Billetter kr 50/100.

For fullt filmprogram og mere info:

Skeive Filmer