Skole

Samtykkeloven blir skolestoff etter teaterstykke – slik skal de inkludere skeive

Sex og Politikk og SNU erkjenner at det ennå er en vei å gå for skeiv tematikk i seksualundervisningen, men lover representasjon når samtykkeloven og teatersnakkis om overgrep blir skolestoff. 

Vilde Graff Senje i Sex og Politikk (t.v.) og Christiane Eveline Teigestad i SNU er enige om at det fortsatt er en vei å gå når det gjelder skeiv tematikk i seksualitetsundervisningen - men jobber med å ta ansvar i sine organisasjoner.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg har selv erfaring med å sitte som eneste åpne skeive eleven i klasserommet og høre på en seksualitetsundervisning som ikke var ment for meg, og det er en erfaring jeg er opptatt av å ikke gjenskape, sier Christiane Eveline Teigestad, leder i Seksualpolitisk Nettverk for Ungdom (SNU).

– Heldigvis opplever vi at det i større og større grad er et fokus på skeive generelt i seksualitetsundervisningen, noe vi også vet at elevene ønsker seg mer av. Likevel har vi en vei å gå, både i klasserommet og i samfunnet generelt, når det kommer til å snakke om de komplekse utfordringene unge skeive kan møte, medgir Vilde Graff Senje, teamleder for seksualitetsundervisning i Sex og Politikk, overfor Blikk.

Det er i forbindelse med Riksteaterets nye og svært kritikerroste oppsetning, «Prima Facie», at Blikk kontakter Sex og Politikk og SNU. 

Sammen har de to organisasjonene utviklet et undervisningsmateriell tilknyttet stykket, som akkurat nå er på veien for å turnere land og strand rundt - for et publikum hvor en stor andel er elever fra videregående skoler.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

1,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS