Nazifrie postkasser på Sørlandet

FRI aksjonerer med regnbueklistremerker under Skeive Sørlandsdager.

Publisert

I dag går startskuddet for Skeive Sørlandsdager. Fram til og med 27. august preges Kristiansand av alvor og moro. FRI markerer åpningen med en klistremerkeaksjon.

Innbyggere i Kristiansand og flere andre norske byer har mottatt hatefulle løpesedler i postkassene fra nynazistiske grupperinger. Nå gir FRI folk muligheten til å reservere seg mot nazipropaganda i postkassa med egne regnbueklistremerker.

– På denne måten kan vi tydelig vise hva slags lokalsamfunn vi ønsker oss, enten det er i Evje, Arendal eller Kristiansand, sier Linda W. Olsen, arrangementsansvarlig for Skeive Sørlandsdager.

– Når det blir helt tydelig at holdningene som ligger bak hatet vi har sett det siste året er uakseptable, får dårlige holdninger brakk jord å vokse i, og det blir lettere å føle seg trygg det man bor, sier Olsen.

Klistermerkene blir delt ut i en postkasseaksjon torsdag ettermiddag som en del av Skeive Sørlandsdager. Festivalens mål er å fylle Sørlandet med kjærlighet og glede.

– Der nazistene har spredt hat i postkasser starter vi i FRI nå jobben med å spre kjærlighet. Vi ber folk om å ta stilling til hvilket nabolag de ønsker seg, sier Ingvild Endestad, leder i FRI.

Knapt en måned etter nazister marsjerte gjennom Kristiansands gater, mener arrangørene det er viktigere enn noensinne å markere motstand. Og en god mulighet byr seg lørdag 27. august når årets parade går gjennom Markens.

– Gjennom kampanjen «Gå for meg» har vi i FRI fått inn historier fra folk her på Sørlandet som tidligere har gått i parade, men som i år er usikker på om de tør, sier Ingvild Endestad.

Fjorårets parade kunne skilte med rekord, og i år er det like viktig å stille opp, enten man er skeiv eller ikke.

– På lørdag har vi muligheten til å vise at voldelige nazister aldri skal få sette dagsorden, de skal alltid motsies og aldri få skremme oss vekk fra gatene. Hver grunn til å la være er en grunn til å delta, sier Ingvild Endestad.

Mer info: Skeive Sørlandsdager