Vera Danielsen inviterer til Fredrikstad på skeiva lørdag 21. april. Og kvelden varmes opp på konsert med Anne Grete Preus på Verdensspeilet.
Vera Danielsen en primus motor for de populære Fredrikstad på skeiva-festene, og lørdag slår hun opp dørene til nok en fest i pianobaren på Rica Hotel City.

Danielsen har også en finger med i spillet på Verdensspeilet, hvor hun er bookingansvarlig og kokk.
– Lørdag 21. april går Anne Grete Preus på scenen i Verdensspeilet. Konserten er for lengst utsolgt, sier Danielsen til Blikk Nett.

– Alle som har vært på konserten med Anne Grete Preus kommer inn for halv pris på Fredrikstad på skeiva mot at de viser frem billett, forteller Danielsen.

Anne Grete Preus’ forrige plate heter «Nesten alene» og dobbeltalbumet kom i 2009.
Preus jobber for nå med ny musikk og utgivelsen er ventet høsten 2012 eller tidlig 2013. Likevel har hun funnet tid til å legge ut på turné med konsertserien «Nesten Alene». Her som på plata møter hun sitt publikum kun omgitt av gitarer og flygel/piano.

«Ingen musikere var booket. Jeg hadde bestemt meg for å starte innspillingen alene med noen gitarer og la musikerne komme til etter hvert. Slik gikk det ikke. Etter åtte innspillingsdager var platen nesten ferdig og det ble bare lagt på sparsomt med strykeinstrumenter og perkusjon», sier Preus selv om albumet som består av to plater; «Nye Sanger» og «Forskjellig».

Nå har plateselskapet hennes Warner Music gitt ut «En røff guide til Anne Grete Preus» i forbindelse med tv-programmet «Hver gang vi møtes» som ble sendt fra 28. januar til 17. mars i år. Guiden utgis kun digitalt og tar lytteren med gjennom 22 år med Preus sine sanger fra Bjørnebo-tolkningene i 1988 til den akustiske «Nesten alene».

På Fredrikstad på skeiva er det dj Vera som styrer ballet.
– Men jeg har også med en gjestedj denne lørdagen, forteller Danielsen til Blikk Nett.

– Dj Monsuun, kjent fra Elsker, kommer for å spille schlagers og Eurovision-perler, så her bør alle kjenne sin besøkelsestid.

Solidaritet med Uganda
På Fredrikstad på skeiva denne gangen har publikum også mulighet til å vise solidaritet.
Kunstner Siw Amina Bech er for tiden i Uganda og arbeider med et foto- og aktivistprosjekt for å bidra til å bekjempe innføringen av dødstraff for lhbt-personer i Uganda, samt å søke midler fra internasjonale miljøer til en fundraising som nå pågår for å gjøre det mulig å arrangere Ugandas første Pride.

Modige Ugandiske lhbt-aktivister har aktivt brukt media og forsvart sitt arbeid og sin seksuelle orientering både før og etter at den mye omtalte anti-homo loven.

– Det vil være mulig å bidra med økonomiske midler til våre frender i Uganda på Fredrikstad på skeiva lørdag 21. april, sier Danielsen til Blikk Nett.

Anne Grete Preus, Verdensspeilet, Nygaardsgata 23 A, Fredrikstad kl 20.
Fredrikstad på skeiva, Pianobaren, Rica Hotel City, Nygaardsgt. 44-46, inngang fra gågata, kl 22.