Nora Mehsen er nominert til Skamløspris. (foto: Betzy A K Thangstad)
Nora Mehsen er nominert til Skamløspris. (foto: Betzy A K Thangstad)

Nominert til Skamløsprisen

Nora Mehsen, Luca Dalen Espseth og Jakob Semb Aasmundsen er blant ti nominerte til årets Skamløspris.

Publisert

Nora Mehsen, Luca Dalen Espseth og Jakob Semb Aasmundsen er blant ti nominerte til årets Skamløspris.

Prisen deles ut av Sex og samfunn og berømmer enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som jobber for å fjerne skam rundt temaer knyttet til seksualitet.

Fjerne skam

Skamløs betyr å ikke skamme seg over noe. Synonymer til skamløs er dristig, frekk, tøff, grenseoverskridende, nonchalant og upassende. Skam og stigmatisering gjør at sider ved seksualitet kan føles vanskelig å snakke om. Med Skamløsprisen ønsker Sex og samfunn å motarbeide dette. Prisen skal sørge for at ulike sider ved seksualitet slippes frem i lyset og bidra til å fjerne skam.

Nora Mehsen er en kjent spaltist for Morgenbladet og tidligere styreleder i Skeiv Verden. Hun ble kåret til årets Homotopp av Gaysir. Luca Dalen Espseth er rådgiver i FRI og kjønnsaktivist. I 2015 fikk han Ærespris under Oslo Pride. Jakob Semb Aasmundsen har skrevet innlegg for Tønsbergs Blad og skapte bruduljer i Tønsberg da han åpnet 17. mai-talen med: “Hei, jeg heter Jakob. Jeg er feminist, ateist og homofil.”

Vinnerne av den første Skamløsprisen i 2016 ble Nancy Herz, Sofia Nesrine Srour og Amina Bile, også kjent som de skamløse minoritetsjentene.

Årets Skamløs-jury består av Kathrine Aspaas, Nils Bech, Sofia N. Srour, Nancy Herz, Else Kåss Furuseth, Sofie Elise Isachsen, Isak Byomstad, Rahman Chaudhry og Maria Røsok.

Vinneren av årets Skamløspris annonseres 4. september.