Norsk gull i Eurogames

Publisert

Eurogames åpnet i Stockholm onsdag 5. august og samme dag kunne nordmannen Kristian Tennebø innkassere sin første gullmedalje. Eurogames går av stabelen i Stockholm fram til 9. august og deltakere fra hele 75 land konkurrerer i en rekke grener, fra svømming, badminton, håndball, og golf til rugby, sykling og bowling, for å nevne noen av de 28 grenene.

Orlando Cruz på Eurogames

En viktig del av Eurogames er det politiske innholdet. Det politiske programmet finner sted på Kulturhuset i Stockholm hvor 16 programpunkter skal opp til debatt og i form av forelesninger. Formålet med det politiske programmet er å skape en trygg arena hvor spørsmål rundt idrett og inkludering diskuteres. Tema varierer fra trans-inkludering innen idrett til rasisme, homo- og transfobi i idretten. Blant gjestene som skal diskutere disse problemstillingene er den kjente bokseren Orlando Cruz. Han blir intervjuet av verdensmester i boksing Mikaela Laurén, om det å være åpent homofil bokser.

Norske favoritter

Hvor mange norske som deltar i årets Eurogames finnes det ingen oversikt over, men Blikk Nett-favoritt Kristian Tennebø, kjent fra klubbkonseptet Fire, er på plass i Stockholm og har allerede imponert i svømmebassenget. Tennebø har gjort seg bemerket i en rekke skeive idrettssamlinger, blant annet i World Outgames i 2009 hvor Tennebø og resten av det norske laget hentet hjem fem gull, sju sølv og fem bronse. Under Gay Games i Köln i 2010 knuste det norske laget, som besto av Kristian Tennebø, Dag Audun Andersen, Ståle Ølberg, Bo Graaner og Tor Gunnar Bjørnestad, svømte inn til gull på 4 x 100 medley, og utkonkurrerte dermed sterke klubber fra Paris og New York. Det norske laget sikret seg også medalje på 4 x 100 m Fri da de svømte inn til bronsemedalje i et meget tett heat. Under årets Eurogames sikret Tennebø sin første gullmedalje allerede på åpningsdagen onsdag 5. august med seier i 200 m rygg i Eriksdalsbadet i Hammarby.

Mer om lekene finner du her: eurogamesstockholm.com