Det norske bidraget i årets Eurovision Song Contest, «A monster like me» ligger på topp ti på de fleste rankinglister i Europa.

Både presse, fans og bookmakere har tro på at det norske bidraget ikke bare vil komme til finalen, men også havne høyt på poenglista lørdag.

Blikk Nett er på plass i Wien og tok en prat med Mørland & Debrah Scarlet som syns det er stor stas at lhbt-miljøet setter så tydelig preg på Melodi Grand Prix som det gjør.

I år har til og med Wien byttet ut trafikklysene sine med både to menn og to kvinner som holder hverandre i hendene for å feire mangfoldet, men også skjerpe trafikksikkerheten.

– Det er morsomt og fargerikt og får meg til å smile at det skeive miljøet setter sitt preg på Eurovision, sier Mørland som ikke blir stressa av at Norge nå ranker så høyt på listene.
– Det gjør meg ikke nervøs, men snarere oppspilt på en positiv og konstruktiv måte.

Debrah Scarlet syns det er stor stas å debutere på Eurovision-scenen.
– Dette er en av de største låtkonkurransene vi har og vi er jo begge låtskrivere så dette kjennes veldig bra.

De føler ikke det hefter noe stigma ved å delta i Grand Prix som seriøs artist, snarere tvert imot.
– Når man vet at verdensartister som Celine Dion lanserte sine karrierer på denne scenen, ser jeg på Eurovison som en unik mulighet til å vise oss frem som artister og låtskrivere, sier Debrah Scarlet.

Selv om 17. mai blir feiret i utlendighet, sender de sine varmeste gratulasjoner til Blikk Netts lesere på nasjonaldagen. Heia Norge.