NSB skaper Pride-stemning

Publisert

NSB setter av tre vogner til regnbuejubel med både underholdning og champagnefrokost. Toget har avreise fredag morgen 24. juni. Terje Fossum er markedsansvarlig i Dovre- og Raumabanen i NSB og initiativtaker bak Pride-toget som går fra Trondheim til Oslo fredag 24. juni.– Vi har fått med oss Oslo Pride og Trondheim Pride som samarbeidspartnere på dette initiativet. Great Garlic Girls, Jenny Jensen, Seljemark og Trøndelags svar på The Andrew Sisters, opptrer sammen, så det blir ordentlig Grand Prix-stemning, sier Fossum til Blikk. Han legger også til at det på Pride-toget vil være tre dedikerte konduktører som skal være vertskap og ta vare på de reisende.

Bidrag til lhbt-miljøet

Ifølge Fossum er det bare naturlig at NSB samarbeider med viktige aktører som setter preg på dagens samfunn. NSB er også opptatt av å kvitte seg med stempelet som «sidrumpa og gammeldags».– Dette er vårt bidrag til lhbt-samfunnet, samtidig som vi ønsker å røske litt opp i holdningene om «gammeldagse NSB». Vi har aldri gjort dette før, men det skulle egentlig bare mangle. Oslo Pride er en naturlig samarbeidspartner for oss. Vi må fylle togene våre med litt aktivitet og liv og knytte det opp mot det som skjer i samfunnet, sier han. De som har lyst til å reise med Pride-toget kan sende en mail til NSB Gruppereiser, opplyser Fossum.– Vi har laget et eget opplegg med festivalbilletter. Det vil bli lagt ut mer informasjon på Facebook og på nettsidene våre etter hvert, men per i dag er det bare å ta kontakt med NSB Gruppereiser. Vi er trygge på at vi skal klare å nå målgruppen, sier han. Tilbudet er for alle og man må selvfølgelig ikke være lhbt for å få være med på kalaset. Ifølge Fossum får man i både pose og sekk med underholdning og nydelig natur på en og samme togreise– Artistene syns det er fantastisk festlig og er veldig spente på å opptre på tog. Det blir en ny opplevelse også for dem, sier han.

Positiv trønder-respons

Styreleder i Trondheim Pride, Sverre Ohlgren, er veldig begeistret for NSBs Pride-initiativ. Trondheim Pride har samarbeidet med NSB om å skaffe artister og kommer også til å ha med en representant på toget.– Vi er veldig glade for forslaget og syns det er en kjempeidé. Vi vet at det er mange fra Trondheim som skal på Pride, så vi håper folk kjenner sin besøkelsestid. Hvis det blir en suksess, så kan vi kanskje gjøre dette flere ganger, sier Ohlgren og legger til at responsen så langt har vært utelukkende positiv. – Responsen er bra og vi har fått mange likes på Facebook. Nå gjelder det bare at folk bestiller billetter. Jeg vet fra tidligere av at folk drar ned på forskjellige tidspunkter, så det skal bli spennende å se hvor mange som hiver seg på. NSB skal ha ros for dette initiativet, det er rett og slett innmari kult at de kjører opp med noe sånt. Temaet for Trondheim Pride i september i år er solidaritet og her føyer Pride-toget seg godt inn, sier han. Se filmsnutt fra Pride-toget her: