Ny ledelse i Oslo Pride

Publisert

Lars Arnesen blir Oslo Prides nye styreleder og han er klar for å løfte festivalen til nye høyder sammen med nestleder Sol Straand Rørvik. Arnesen har bakgrunn som økonomiansvarlig i Oslo Pride siden mai 2013, mens Straand Rørvik har vært nestleder siden februar. For å sikre kompetanseoverføring ved lederskiftet fortsetter Østigaard som styremedlem i festivalen.– Vi tar over en stor og viktig festival. Den er godt etablert, har solide fagsjefer, dedikerte frivillige og mange og gode samarbeidspartnere. Derfor er det med både ærefrykt og glede vi nå skal ta Oslo Pride videre, sier nestleder Sol Straand Rørvik. Det nye lederparet har en klar plan for hvordan Oslo Pride nå skal vokse og bli bedre.– Vi skal bygge på alt det som er bra med Oslo Pride. Det handler blant annet om å bygge enda mer robuste faggrupper. Som betyr at vi skal styrke festivalen på blant annet eventsiden, på market og på informasjon, sier Lars Arnesen.

Lys framtid sammen med LLH

Når festivalens framtid nå skal stakes ut, er det nye lederparet klare på at dette skal skje i samarbeid med eier, LLH Oslo og Akershus (LLH OA).– Oslo Pride vil alltid være et politisk prosjekt i regi LLH OA. Dessuten er festivalen relevant på et nasjonalt politisk plan. Oslo Pride er politikk i praksis, hvor vi viser at mangfold og debatt går hånd i hånd med kultur og fest. Derfor er det viktig at knytningen til LLH er synlig og sterk, sier Arnesen. – Og samtidig som vi skal bli enda mer slagkraftig og relevant politisk, skal vi fortsatt lage de største og beste skeive festene, legger Straand Rørvik til.

Evaluering

Med mange gode erfaringer fra EuroPride 2014 i Oslo i bagasjen, er Arnesen og Rørvik trygge på at Oslo Pride går en lys framtid i møte. Det er leder i LLH OA, Hans Heen Sikkeland også sikker på. Han ønsker, på vegne sitt styret, Arnesen og Straand Rørvik velkommen inn i ledelsen av festivalen. Samtidig rettes en stor takk til Stein Runar Østigaard, som nå går av.‒ En stor takk må rettes til Stein Runar Østigaard, som var helt avgjørende for at EuroPride ble loset trygt i havn. Oslo Pride står nå stødig og godt, og framtiden er lys, sier Sikkeland. Arbeidet med å evaluere EuroPride 2014 i Oslo er påbegynt, og planer for Oslo Pride 2015 tar form.‒ Når vi nå evaluerer årets festival og bygge Oslo Pride videre, er jeg glad for at det er med duoen Arnesen og Rørvik i ledelsen, avslutter Sikkeland.