Urix

Ny lov i California forbyr skoler å «oute» barn

Loven, kalt SAFETY Act, forbyr skoler i California å fortelle foreldre at barna deres er skeive.

SAFETY act, som forbyr skoler å oute barn, er innført i California. Her ses kart over staten i regnbuenes farger.

Mandag undertegna guvernør Gavin Newsom i Calefornia en ny lov, kalt SAFETY Act, som eksplisitt forbyr skoler å melde fra til hjemmet om deres barn er skeive.

Loven stadfester alle lhbt+-elevers rett til å slippe at skoler melder fra til hjemme om deres seksuelle orientering eller kjønnsidentitet.

Den er også, ifølge blant annet PinkNews, et direkte tilsvar på både enkelte skoledistrikt i California, og andre amerikanske staters, forsøk på å ramme skeive generelt og transpersoner spesielt, gjennom å be skoler ha meldeplikt.

– Påtvungen outing er skadelig for alle: foreldre, familier og skoleansatte, som ufrivillig må blande seg i familienes indre anliggende. Det fratar familier muligheten til å bygge tillit og ha samtaler på eget grunnlag, sa lovforslagsstiller Chris Ward.

Åtte amerikanske delstater har per i dag innført lover med motsatt fortegn, altså at skoler pålegges å melde fra til foreldrene om barnet er trans.

 Dette gjelder heller ikke bara delstater i USA. En liknende veileder ble sendt ut til engelske skoler i fjor av den daværende konservative regjeringen.

 

Powered by Labrador CMS