Et lite stykke av Londons klubbundergrunn kræsjlander på Løkka i helgen når klubben OboyOboy henter inn homoelectrogruppa Atomizer til Oslo. Duoen Atomizer står bak en av kjenningsmelodiene til den etter hvert så utskjelte electroclash-sjangeren. «Hooked On Radiation» var en real dose new wave med iskald trommemaskin og syntetisk melodi.

Det var som et lite Sex Pistols-øyeblikk da den ble sluppet. Komplett med coverbilde av to cowboys som beundrer hverandres, nei ikke pistoler, men kuker. Illustrasjonen hadde vi da også sett før, men da på en av de beryktede t-skjortene Vivienne Westwood solgte i butikken sin, Sex, i Kings Road på høyden av pønksesongen.

Atomizer består av Jonny Slut og Fil OK. I tillegg til musikken åpnet de klubben Nag Nag Nag i London. En klubb som fort ble favoritten til en ny generasjon club kids. Men det var mange andre som også ville feste igjen. Boy George skriver i biografien sin, «Straight», at det kom en ny energi inn i Londons undergrunn da Nag Nag Nag åpnet dørene. I køen for å komme inn stod man skulder mot skulder med en søt bad boy fra Walthamstow, samtidig som man delte en sigarett med Kate Moss. Yoko Ono dukket en kveld opp på Nag Nag Nag. Noe som resulterte i at hele dansegulvet gikk ned på kne og hyllet legenden. Nag har vært en yngleplass for nye artister og nye klubb-entrepenører. Og midt i kaoset finnes altså Atomizer.

Det måtte en klubb som OboyOboy til for at Oslo skulle få sin smakebit av pøntesjuke og hysteri. Som Nag Nag Nags notoriske historie i Londons klubbliv har OboyOboy gjort seg bemerket her hjemme med smått absurde happenings og ville tilstander. Med et motto som «Du er deilig» kan man egentlig ikke gå feil. Fra starten i 2004 har målet til OboyOboy alltid vært å gjøre verden til et bedre sted å danse. Et valgløfte som absolutt har blitt innfridd. Under Quartfestivalen sist sommer dro Oboy-gutta til sørlandet med et mål for øye, å kurere sørlandet for heterofili. Det lyktes ikke helt så det er godt å ha dem tilbake på Parkteatret i Oslo.

Sjekk stemningen fra tidligere fester her: OboyOboy

Last ned gratis musikk hos Atomizer på MySpace

OboyOboy
Lørdag 30. september
Parkteatret Scene
KI. 22
Live kl. 23: Atomizer (UK)
Djs:
Deadswan (Iconoclastic)
Gymbag (Hordaland)
DJ Morten (headon)