Økt aktivitet og handlingsplan

Nytt styre i FRI Troms.

Publisert

Stein Sebastian Fredriksen er valgt til ny fylkesleder i Foreningen FRI Troms. Det nye styret vil følge opp ny handlingsplan for Tromsø og sørge for økt aktivitet for skeive i hele Troms.

Foreningen FRI Troms hadde torsdag årsmøte og valgte Stein Sebastian Fredriksen som ny fylkesleder. Det nye styret vil jobbe politisk for å sikre gode og trygge levevilkår for den skeive befolkningen i Troms.

En ny handlingsplan for lhbt-personer er på trappene i Tromsø kommune. Denne er inne i avsluttende fase og skal snart ut på høring, før den skal behandles politisk til våren.

– Foreningen FRI Troms har vært aktiv inne i arbeidet med planen og vi gleder oss til å se høringsutkastet. Det er viktig at Tromsø kommune har en egen handlingsplan for lhbt-personer, en plan som legger politiske føringer og som forplikter i forhold til tiltak som gjør skeives hverdag i Tromsø godt og trygg. Vi er optimister i forhold til resultatet, sier nyvalgt fylkesleder Stein Sebastian Fredriksen.

Han legger til at en god handlingsplan for skeive for Tromsø kommune vil ha en positiv ringvirkning for øvrige kommuner i Troms og ellers i Nord-Norge.

Fredriksen mener økt aktivitetstilbud for foreningens medlemmer er viktig, både i Tromsø og ellers i fylket.

– Vi har kommet et godt stykke i riktig retning forhold til åpenhet, aksept og respekt overfor mennesker som ikke faller inn i den vanligste heteronormen. Men fortsatt er det en del fordommer og uvitenhet til stede. Dette vil vi motvirke med kunnskap og kjennskap, samt at vi fortsatt vil jobbe for mangfold og her er Tromsø Arctic Pride særlig viktig, føyer han til.

Det nye styret i FRI Troms består at Stein Sebastian Fredriksen, Philip A. Skau, Alf-Inge Elvegård Selstad, Lise Mari Olsen og Jenny Svensson. Daniel Fohr og Pål Egestad er vara.