Økt støtte til Regnbuedagene

Med 500 000 kroner fra byrådet får Regnbuedagene i Bergen et stort og viktig økonomisk løft.

Publisert

Med 500 000 kroner fra byrådet får Regnbuedagene i Bergen et økonomisk løft. – Dette er en anerkjennelse av det harde arbeidet som ligger bak festivalen, sier festivalsjef Joakim Aadland.

Byrådet i Bergen, sammen med Senterpartiet og den uavhengige bystyrepolitikeren Sondre Båtstrand, har gått inn for å øke støtten til Regnbuedagene 2019 med 500 000 kroner.

For Regnbuedagene er dette strålende nyheter, som nå vil sikre at de kan arrangere Pride Park som en gratisfestival også i 2019.

Inkludering og synliggjøring

Gruppeleder i Senterpartiet, Ove Sverre Bjørdal, var en av initiativtakerne for dette tilskuddet, og er svært glad for at byrådet gikk inn for avgjørelsen.

– Det er mange grunner for at vi ønsket å gi et tilskudd til Regnbuedagene. Vi er alle glade for den veksten dette arrangementet har hatt i Bergen, som også er en viktig arena for inkludering, synliggjøring og aksept. Derfor synes vi det er viktig å gjenta den festen som var i fjor. Vi håper også at vi kan gjenta støtten i kommende år, sier Bjørdal til Blikk.

I tillegg er Bjørdal opptatt av at Regnbuedagene skal ha mulighet til å kunne ha skikkelig vakthold.

– Større arrangementer av denne typen trenger jo et godt vakthold, men det skal ikke være en utgiftspost for politiet. Men da må jo også Regnbuedagene ha råd til å betale for vaktholdet. Pride er dessuten en demokratisk ytring på samme måte som for eksempel 1. mai, og skal behandles deretter. Det inkluderer gode midler til å drive vakthold.

Støtten er en anerkjennelse

Festivalsjef for Regnbuedagene og kommunikasjonsrådgiver i FRI Bergen og Hordaland, Joakim Aadland er svært glad for støtten byrådet har gitt.

Aadland sier at Regnbuedagene i flere år har jobbet for å bli en viktig politisk og kulturell aktør i Bergen. Med årets 35 000 deltagere, tror han festivalen har nådd det målet.

– Tilskuddet fra Bergen kommune bekrefter dette, og er en anerkjennelse av det harde arbeidet som ligger bak, sier Aadland og lover at tilskuddet blir brukt til å lage en mangfoldig festival.

– Regnbuedagene i Bergen skal være en inkluderende festival hvor alle har anledning til å delta uavhengig av personlig økonomi, og det er derfor viktig for oss at majoriteten av våre arrangementer er gratis for publikum. Pride Park på Festplassen i år ble en stor suksess, men uten billettinntekter er det vanskelig å gjennomføre et arrangement i denne skalaen. Tidligere i høst spøkte det for Pride Park 2019, men takket være denne økningen vil vi nok en gang ha anledning til å skape tre dager med musikk og kultur for alle i hjertet av Bergen, sier Joakim Aadland.