For første gang knyttes et homofilt symbol til de olympiske lekene. Arrangørene som skal arrangere de olympiske leker i London i 2012, lanserte nylig et eget pride-merke som et tegn på at homofile blir inkludert i 2012-lekene. Pinsen består av London 2012-logoen og et regnbueflagg.

«At vi som det største arrangementet i verden, sier at lhbt-personer er absolutt velkommen til å ta del i det, så er det et steg i riktig retning når det gjelder hvordan lhbt-utøvere, sportsmenn og kvinner, kan føle seg komfortable med å ta del i idretten», sier Stephen Frost, leder for mangfold og inkludering i 2012-lekene, til pinkpaper.com.

Den walisiske rugbystjernen Gareth Thomas, som kom ut som homofil i desember 2009, var den første som ble presentert med pinsen på komiteens hovedkontor i London i forrige uke.

«Jeg vil bære dette merket med stolthet. Jeg er beæret over å stå her i dag, og jeg ser frem til fantastiske leker i 2012. Jeg håper alle kjøper og bærer pinsen med stolthet og hjelper oss å oppnå mer inkludering i idretten», sa Thomas ifølge pinkpaper.com.

 

Pinsen koster omtrent 50 kroner og er i salg på London-lekenes offisielle hjemmeside.