I dag kan du blant annet se Philippe Grandrieuxs Malgré la nuit, en dyster og urovekkende audiovisuell feberdrøm om sjalusi, tap og destruktive relasjoner.

Program onsdag 7. september
Kl. 17: Jonathan
I Jonathan forteller Piotr Lewandowski, på poetisk vis, en historie om familie, kjærlighet og anger. Jonathan er 23 år gammel og må ta vare på faren som ligger på dødsleie etter flere års kamp mot kreft.

Kl. 18: Kortfilmprogram – Norwegian queer shorts
Takk for turen
I stjerneskuddet Henrik Martin Dahlsbakkens rørende drama reflekterer et eldre homofilt par over livet de har hatt sammen når én av dem ligger for døden. Filmen er blitt vist på flere anerkjente internasjonale kortfilmfestivaler.

Polaroid
Polaroid er en flettverksfortelling om fire mennesker som er ofre for fordommer.

Dønninger
To unge menn snakker om vanskelighetene rundt moderne dating i dette tidvis ubehagelige dramaet. Lofotens vakre, dramatiske natur fungerer som en forlengelse av de to karakterenes uartikulerte følelser.

Laika
Musikkvideo regissert av Nicolay Bergløff for det skeive bandet The Hungry Hearts Performance Band.

The Collectors
The Collectors tar utgangspunkt i fire malerier av David Hockney fra perioden 1965-1972. Resultatet er nydelige tablåer som utforsker en amerikansk periodesetting på nye måter.

Kl. 19: Closet Monster
I en ”coming-of-age”-historie – godt fortalt med en særegen stemme – skildrer Dunn livet til Oscar Madly, en seksuelt forvirret tenåring som finner sin helt egne forsvarsmekanisme i en vanskelig verden.

Kl. 20: Mapplethorpe: Look at the Pictures
Fenton Bailey og Randy Barbato har med Mapplethorpe: Look at the Pictures laget en banebrytende dokumentarfilm om den verdenskjente kunstneren.

Kl. 20.45: Malgré la nuit
Lenz returnerer fra England til Paris, på jakt etter sin livs store kjærlighet, Madeleine. Han oppretter et intimt vennskap med sykepleieren, Hélène, samt innleder et forhold til Lena.

Kl. 22: Yes, We Fuck
Denne filmen er del av et pågående prosjekt i samarbeid med den spanske aktivistbevegelsen del Vida Independiente som støtter mennesker med handikap når det kommer til spørsmål knyttet til kjærlighet. Og til kropp.

Se også utstilling med fotokunstner Florian Hetz hver dag under festivalen.

Alle filmene vises på Cinemateket, Filmens Hus, Dronningens gate 16, Oslo
Mer info: oslofusion.no