Oslo/Fusion i dag

Publisert

Oslo/Fusion International Film Festival byr på et variert og spennende program med kultur og gjester. Oslo/Fusion International Film Festival viser dokumentarfilmer om kjente profiler som Madonna og Robert Mapplethorpe, samt filmer som har vært med i store filmfestivaler som Sundance og Berlinale. Men det er også plass til smalere og mer kunstneriske filmer. Programmet spenner fra komedier, drama, dokumentarer til kortfilmer, pornografi, skrekkfilmer og mer. I tillegg til film vil Oslo/Fusion også gi publikum skeiv kultur. På Filmens hus blir det utstilling med Florian Hetz. Den Berlin-baserte kunstneren Florian Hetz uttrykker seg gjennom illustrasjon, performance og fotografi. Hans arbeider er enestående, sexy og kontroversielle, og instagram-profilen hans er trolig den oftest sperrede kontoen i Tyskland. Fotokunstneren har røtter både i Norge, Preussen og Bøhmen og har hele livet vært opptatt av det visuelle i verden rundt seg. Som 14-åring stjal han sin første Mapplethorpe-bok - og resten er, som man sier, historie.Utstillingen er åpen hver dag under festivalen.

Program mandag 5. september

Kl. 17: I, Olga Hepnarová

I, Olga Hepnarová ble møtt med strålende kritikker da den hadde sin premiere i Panorama-programmet på Berlinalen i 2016. Vi møter Olga, en ensom ung kvinne med et desperat ønske om å bryte fri fra et samfunn hun føler seg fullstendig på utsiden av.

Kl. 18: Barash

Barash er en ”coming-of-age”-historie lagt til hjertet av Israel om en ung kvinne som forsøker å finne sin egen identitet i et samfunn med vidt forskjellige oppfatninger om sex, dop og kjærlighet.Kl. 19: Åpningsfilm: Other PeopleJoanne har kjemper mot kreften i lang tid, og vi følger henne og familien gjennom et sykdomsforløp som langsomst svekker henne. Så svekket at den 29 år gamle homofile sønnen, David, som jobber med humor i New York har valgt å flytte tilbake til Sacramento

Kl. 20: Gayby Baby

I Gayby Baby møter vi fire australske barn i 10-årsalderen, som alle vokser opp med foreldre av samme kjønn. Regissør Maya Newell vokste selv opp med lesbiske mødre, og kjente derfor behovet for å skape en debatt rundt likekjønnsekteskap i Australia.

Kl. 21: Real Boy

Bennett er 19 år gammel, og trans. Familien hans har vanskelig for å forstå og akseptere, i den grad at faren og søsteren ikke engang vil snakke med ham lenger.

Kl. 22: Don't Look At Me That Way

Hedi har nylig flyttet inn i et leilighetskompleks i Berlin og forelsker seg i alenemoren Iva. Men når Ivas far dukker opp opplever Hedi, som er aller mest opptatt av seg selv og egne følelser, en sterk tiltrekning også mot Ivas far. Alle filmene vises på Cinemateket, Filmens Hus, Dronningens gate 16, OsloMer info: oslofusion.no

Powered by Labrador CMS