Frivilligheten ble feiret i Oslo rådhus
Ordfører Marianne Borgen holdt mottagelse for Oslo Prides mange frivillige.
En regntung tirsdagskveld ble dørene i Oslo rådhus åpnet for en gjeng ildsjeler og frivillige, som hver sommer tilbringer timer, dager og uker i Oslo Prides tjeneste.
De frivillige ble møtt av ordfører Marianne Borgen, som i sin tale hedret frivillig innsats og betydningen Oslo Pride har for byen. Oslo Prides avtroppende festivalsjef, Fredrik Dreyer, takket også de frivillige og hadde i tillegg tre hedersdiplom som skulle deles ut.
Bytter ut ferie med pride
Lenny Lohrbauer var en av de som ble tildelt diplom på mottagelsen i Oslo rådhus. Diplomet fikk Lenny for sine ti år som frivillig i Oslo Pride. Og det var bare de første ti årene. Det blir mange flere og på spørsmål fra BLIKK om hva man får ut av å være frivillig, er ikke Lenny i tvil.– Alle folkene du møter og blir kjent med. Gleden du kjenner når du ser alle som kommer sammen for å ha det gøy, er den største gleden jeg har kjent i hjertet mitt.
Lenny ser fram til ti nye år i frivilligkorpset og roser samholdet og miljøet som har oppstått.
– Jeg har fått så mange venner gjennom frivilligheten og det komme nye til hvert eneste år. Å være frivillig i Oslo Pride er den meste spennende frivilligjobben jeg har hatt noensinne.
Jobben for de frivillige i Oslo Pride starter lenge før selve pridefestivalen åpner. Pride Park og Pride House skal både bygges en uke i forveien og etter festivalen går det en uke med til nedrigg.
– Jeg, og mange andre, bruker ferien til å jobbe med Oslo Pride, og det er verdt det.
Oslo Pride som rettighetskamp
Under selve festivalen går det også hardt for seg og det kan koke inne på frivilligområdet. Da gjelder det å holde hodet kaldt og Lenny har en huskeregel som brukes når det står på som verst.
– Arbeidet vi gjør handler også om å kjempe for oss. For oss skeive. For rettighetene til oss som er skeive. Vi bygger en festival hvor skeive skal kunne komme uten å oppleve at de blir truet og det at de kommer betyr at de støtter oss som bygger og ivaretar festivalen. Å være frivillig i Oslo Pride er også en del av rettighetskampen, sier Lenny Lohrbauer.
Frivilligsjef i Oslo Pride, Cathrine Daae, holder styr på rundt regnet 80 frivillige gjennom året, mens under selve festivalen stiger antallet frivillige til 300. Det er denne dugnadsånden Oslo kommune og ordfører Marianne Borgen ønsket å hedre med mottagelse tirsdag 8. oktober.
– Dette er noe de frivillige setter stor pris på og det er en anerkjennelse av arbeidet de gjør. Det er et viktig arbeide de gjør, uavhengig av hvilke roller de har i festivalen, sier Cathrine Daae til BLIKK.