Pride

Lærer: – Jeg opplever Pride-ideologien som intolerant

Osloskolen inviterer ansatte og elever til å gå under felles fane i Oslo Pride-paraden. Det reagerer lærer på.

Oslo Pride.
Oslo Pride.
Publisert Sist oppdatert

I et brev fra Utdanningsetaten til skolene , inviteres alle med tilknytning til Osloskolen til å gå i Oslo Pride-paraden.

Skolene oppfordres også til å feire Pride i ukene før og å lage slagord til paraden sammen med elevene. I brevet er det lenker til undervisningsopplegg fra Rosa kompetanse og Skeiv Ungdom.

– Når du sender barn på en offentlig skole, tenker du at den skal være nøytral, at den ikke skal pushe ideologier. Så, enten vær ærlig og si ifra til alle foreldre hva som foregår, eller så synes jeg det blir feigt, sier lærer ved Årvoll skole, Anders Noreng, til NRK.

Han mener deltagelse i paraden er toppen av et isfjell, og at foreldre burde blitt informert om opplegget knyttet til Pride.

– Det er mange drøye undervisningsopplegg der barn lærer at det er flere kjønn og at man selv kan bestemme hvordan man vil bytte frem og tilbake. Dette er ikke bevist vitenskapelig.

Fellesskap og inkludering

Direktør i Utdanningsetaten, Marte Gerhardsen, sier de vil gå i toget for å vise at mangfold er en viktig verdi i Osloskolen.

– Alle ansatte og elever hos oss skal føle at de er inkludert og en del av et fellesskap uavhengig av hvem de elsker.

Gerhardsen er uenig i påstanden om at. skolen «pusher» ideologi på elevene.

– Pride er først og fremst en feiring av mangfold og så mener folk forskjellige ting, men Osloskolen skal delta og gjøre det vi kan for at det blir gode og trygge rammer bak vår fane.

Leder i foreningen Fri, Inge Alexander Gjestvang, avviser at Pride fremmer en ideologi.

– Vi er mennesker, ikke ideologi. Dette er dehumaniserende retorikk som reduserer og sletter levde liv.

Powered by Labrador CMS