Om gatene er snøhvite eller ei spiller ingen rolle for Dean Erik Andersen og Marit Bjerka. Rett over nyttår vil de ha deg med på skitur midt i Oslogryta. – Vi vil markere at Skeive Ski er fem år i 2015 og lage litt sosial hygge. Det sosiale er jo kjernen i Skeive Ski, og det sportslige brukes som bindeledd, sier Dean Erik Andersen, kjent fra både Great Garlic Girls og Queentastic.

Andersen blir konferansier i Hemsedal 13-15. mars og lover topp stemning. Artisten Hanne Haugsand skal sjarmere skipublikummet med elektroburlesque afterski, og sammen med Andersen holder hun MGP-kveld. DJ Lisa & Lisa, DJ Luis Molinari og Soulshiver som var med i fjor likte seg så godt at de drar til fjells igjen. Skeive Ski gjentar også suksessen med egen jentekveld. I 2015 lover FYC going Queerdo fart også utenfor skiløypa.

Tradisjonen tro holdes kurs i både ski og snowboard med tre forskjellige instruktører. De som er mest stø på skiene kan melde seg på eksklusiv topptur. Men 3. januar går turen altså til Grønland i Oslo.
 
– De som jobber med Skeive Ski gjør en så god jobb at de fortjener å få litt blest om saken. Og som vanlig i lystig selskap begynner hodet å surre. Da jeg fikk denne ideen, tok jeg kontakt med Dean, sier Skeive Ski-veteran Marit Bjerka.

– Jeg tente veldig, det var en genial idé, skyter Andersen inn og fortsetter:
– Vi lager en løype der vi også skal innom vannhull, vi må jo ha rasteplasser. Så ender vi opp på Asylet, kjenner litt på stemningen og snakker med nye og gamle bekjente.

– Vi håper at folk graver frem treski, gamle ryggsekker, flagg og thermosen og blir med på moroa, sier Bjerka.
– Hvis folk ikke vil gå ski, kan de stå gatelangs og heie på Marit, avslutter Andersen.

Les mer
www.skeiveski.no