Pride

Flaggbrenning førte til prideparade

Da et prideflagg ble brent på Veitvet, tok nabolaget grep og arrangerte parade. – Jeg ble sint og forbanna, sier initiativtaker Kristin Nyheim Jakobsen til Blikk.

Torsdag forrige uke rykket politiet ut til Veitvet senter, etter melding om en brann inne på senteret. På samme tidspunkt fikk politiet også melding om at noen ungdommer hadde stjålet et regnbueflagg og satt fyr på det.

Flere Veitvet-beboere engasjerte seg etter hendelsen.

– Jeg ble sint og forbanna da jeg hørte om flaggbrenningen, sier Veitvet-beboer Kristin Nyheim Jakobsen til Blikk.

Kristin Nyheim Jakobsen.

Da det lørdag var duket for en årlig sommerfest på Veitvet, var Nyheim fortsatt forbanna. Så forbanna at hun tok et grep.

– Under sommerfesten skulle vi ha et lite tog med korps, og da tenkte jeg at vi like gjerne kunne arrangere et pridetog. Da gjorde vi det, sier Jakobsen.

Paraden gikk opp fra senteret og en runde rundt Veitvet Hageby.

– Det har aldri vært særlig mange som har gått i toget tidligere år, bortsett fra Rødtvedt skolekorps, sier Jakobsen.

Men årets tog ble større enn tidligere.

– I år var det 125 pluss i toget, pluss korpset. Nå er det også snakk om å gjøre det til en årlig tradisjon, forteller Jakobsen.

Dagen før hadde også senteret og bydelen tatt initiativ til å forsikre om at Veitvet og hele bydelen er et sted for alle. Da var et ekstra stort prideflagg hengt opp på veggene på Veitvet senter. 

– Vi hengte det opp for å vise støtte til den mangfoldige delen av befolkningen som er skeive, for beboerne og de ansatte i bydelen. Vi vil vise at de har vår fulle støtte, forteller Trude Mette Johansen, som er avdelingsleder for kultur og frivillighet i bydelen, samt leder for kulturhuset der, til Vårt Oslo.

Brenning av regnbueflagg er ikke noe som er isolert til Veitvet. Flaggbrenninger meldes i nyhetsbildet ukentlig, og for Veitvet-beboeren er det vondt å lese om.

– Spesielt med tanke på terroren som skjedde i Oslo for to år siden. Det er noe som henger igjen i folk. Pride handler om åpenhet og mangfold, og at folk skal få lov å være seg selv. Det er litt som Kardemommeloven. Den er kort og konsis, og veldig fin, sier Kristin Nyheim Jakobsen til Blikk.

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS