Henriette alias Hidamandra gikk til topps i Parodi Grand Prix-finalen i Bergen lørdag kveld.
Etter at juryen hadde sendt Henriette alias Hidamandra med «Always» (Aserbajdsjan, 2009) og Jukka, Pekka & Jaripekka med «Lapponoa» (Finland, 1977) videre til superfinalen, var det opp til publikum å stemme frem vinneren via sms.

Henriette alias Hidamandra kunne smykke seg med 74 prosent av publikumsstemmene i en nesten fullsatt Per Gynt-sal i Grieghallen og ble dermed vinneren av Parodi Grand Prix 2010.
– Jeg tror jeg vant fordi jeg har vært med veldig lenge og har lært noen knep på veien. Det er ren vitenskap. Hemmeligheten er å ikke skvise inn for mye informasjon på tre minutter, sier Henriette som har deltatt i Parodi Grand Prix siden 1998.

– Hvorfor valgte du akkurat Aserbajdsjans bidrag fra 2009?
– Det er av en veldig praktisk grunn. Jeg har vært i India og der kjøpte jeg en masse greier og merkelige ting, som jeg fant ut at jeg kunne bruke i Parodi Grand Prix, sier Henriette og forteller at hun ikke trengte å dra så langt for å finne bandet hun hadde med seg på scenen i Grieghallen.

– Nei, bandet fant jeg her i Grieghallen i fjor da jeg kom på en fjerdeplass i Parodi Grand Prix.

Henriettes kortsiktige planer etter seieren var klare og målbevisste.
– Nå skal jeg danse som bare faen. Det blir kjekt, sa hun og lo godt, vel vitende om at det i tillegg til heder og ære følger 10 000 kroner med kveldens seier.