Urix

Tokyo Rainbow Pride. Et forbud mot likekjønnede ekteskap er fortsatt landsdekkende selv om man nå kan få partnerskapsattester i Tokyo.

Tokyo utsteder partnerskapsattester

Publisert

HOVEDSTADSMYNDIGHETENE i Tokyo startet den 1. november med å utstede offisielle dokumenter som stadfester partnerskap mellom likekjønnede par. Alle likekjønnede par over 18 år, bosatt i den japanske metropolen, kan søke om formalisering av sin kjærlighet og dertil hørende dokumentasjon.

Ordningen eksisterer allerede i flere kommuner og fylker i landet, men i hovedstaden har til nå kun enkelte bydeler praktisert den. Nå vil borgere i hele hovedstadsregionen kunne få utstedt partnerskapsdokumenter, og lhbt-aktivister ser det som en seier, til tross for at dokumentene ikke har juridisk verdi og primært utstedes for at par skal kunne opprette felles bankkonto, søke om boliglån sammen og benytte helsetjenester.

Dokumentet vil for eksempel ikke ha noen verdi med tanke på adopsjon, arv og visum til partnere fra andre land. Et forbud mot likekjønnede ekteskap er fortsatt landsdekkende og har senest i år blitt ytterligere styrket etter at en kommune fikk avslag på et juridisk forsøk på å konstatere forbudet grunnlovsstridig. Den 37-årige kvinnen Soyoka Yamamoto var blant deltakerne på et informasjonsmøte i byrådsbygningen for de som hadde søkt om å få utstedt partnerskapsattester, og forklarte: «Partnerskapssystemet sender et signal om at alle mennesker har rett til å leve i trygghet med den de elsker».

Yamamoto ledet også en gruppe som i forkant hadde samlet signaturer til en begjæring for ordningen og overlevert disse til byrådet og til Tokyos borgermester Yuriko Koike. Yamamoto la til at det er av stor betydning når landets hovedstad iverksetter et system som normaliserer likekjønnede relasjoner:

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digital
1 måned

89,-

KJØP

Digital
12 måneder

699,-

KJØP

Digital + Magasin 6 måneder

449,-

KJØP

Digital + Magasin 12 måneder

798,-

KJØP

Powered by Labrador CMS