Urix

Partnerskapslov uten full likestilling er ikke godt nok for Thailands skeive, mener parlamentsmedlem Tunyawaj Kamolwongwat.

Partnerskapskrangel i Thailand

Partnerskapslov uten full likestilling er ikke godt nok for Thailands skeive, mener parlamentsmedlem Tunyawaj Kamolwongwat.

Publisert

THAILAND VEDTOK i starten av juni, med stor fanfare, lovforslaget om en egen partnerskapslov for likekjønnede par. Statsminister Prayut Chan-o-cha mente at Thailand nå vil få et lovverk som korresponderte med internasjonale lover, menneskerettigheter og menneskeverd. Men flertallet av lhbt-organisasjonene i landet mener at loven ikke rammer bredt nok siden likekjønnede par fortsatt nektes mange av de samme rettighetene som heterofile par har.

Det sosialdemokratiske partiet Move Forward har derfor, parallelt med regjeringens annonsering av sin partnerskapslov, fremmed sitt eget lovforslag for å likestille homo- og heteroekteskap. Men regjeringen ville ikke vurdere Move Fowards lovforslag fordi de allerede har fått gjennomslag for sitt forslag til partnerskapslov.

Tunyawaj Kamolwongwat, parlamentsmedlem for Move Forward, og en av arkitektene bak partiets lovforslag, poengterte at det likevel er viktig å fortsette kampen: «Ekteskapsloven vi kjemper for, vil sikre full likhet på alle områder. Dette var litt som å svømme med strømmen, og så måtte snu og starte forfra igjen. Vi må kjempe for de riktige tingene».

Kilde: Inquirer Thailand

Powered by Labrador CMS