Plateslipp med Arne Vatnøy

Publisert

Han har spilt for svimlende 80 millioner mennesker, men Arne Vatnøy trives best på intime scener der lufta er varm og publikum står tett. Og intimt blir det på Kafé Mir fredag 21. oktober. Det var på gutterommet på Hadeland at artistdrømmen ble født, og det året Arne Vatnøy fylte 17 år, pakket han kofferten og dro til USA som utvekslingselev. Det var der han bestemte seg for en artistkarriere. Etter USA-oppholdet studerte han musikk i tre år på den anerkjente skolen Liverpool Institute for Performing Arts. Nå bor og jobber han i Oslo, men jobber også i utlandet. Vatnøys musikalske uttrykk spenner over et vidt spekter, men selv føler han seg forankret i jazzens røtter. Musikken hans blir sammenlignet med store navn som Rufus Wainwright, John Mayer og Jeff Buckley. Men på sin nye singel «Just Go Slowly» er inspirasjonen han får fra popmusikken mer tydelig enn før. – «Just Go Slowly» er mer poppete en det jeg har laget tidligere, og den har en bredere og mer kommersiell appell. Det har skjedd av seg selv. Det handler jo litt om hva jeg lytter til for tiden.

– Og hva lytter du til?

– Jeg er veldig glad i de store innen norsk musikk akkurat nå, som Jonas Alaska. Han er utrolig talentfull. Frida Amundsen, som også skal synge med meg på slippefesten på MIR. Vi har samarbeidet før og jeg liker veldig godt det hun gjør. Jeg er også glad i Eva and The Heartmakers, som jeg føler har knekt koden som handler om å lage popmusikk med dybde. Det er vel der jeg befinner meg selv også. I juli 2008 førte en rekke tilfeldigheter til at Vatnøy representerte Norge i den internasjonale musikkfestivalen Slaviansky Basaar i Hviterussland. Han spilte to låter direkte for 80 millioner tv-seere i en rekke land, og hentet hjem en 6. plass og fikk i tillegg juryens spesialpris for mest originale framførelse. I 2009 kunne han smykke seg med en tredjeplass på den internasjonale musikkfestivalen Amberstar i Jurmala, Latvia. Og omsider begynner hjemlandet Norge også å få øynene opp for talentet hans. I juni 2010 debuterte han med EPen «Colour Chalk» som høstet gode anmeldelser her hjemme.

Den vanskelige kjærligheten

Til våren kommer debutalbumet. Men først altså, konsert på Kafé Mir på Grünerløkka for å feire slipp av singelen «Just Go Slowly».– Låta handler om den fasen vi befinner oss i før kjærligheten oppstår. Det er ingen kjærlighetslåt. Men mer en låt om den bli kjent-fasen, som de fleste av oss kan kjenne oss igjen i.

– Er det en selvopplevd historie?

– Ja, det er det jo. Men det er ikke nødvendigvis basert på én opplevelse med en person. Den er sammensatt av flere opplevelser, med flere involverte, hvor jeg selv mister kontrollen. Du vet sånne tanker som «skal jeg sende den fordømte sms-meldingen, selv om jeg ikke fikk svar på den forrige?» Det er litt der ...

– Er det et gjennomgående tema på albumet?

– Nei. Jeg har ikke laget en temaplate. «Just Go Slowly» er den mest iørefallende låta på albumet, noe som er grunnen til å jeg slipper den som singel. Det som er gjennomgående på albumet er det elektroakustiske lydbildet hvor jeg blander synth og programmert lyd med akustisk flygel og strykere. Konserten på Kafé Mir fredag 21. oktober er ikke bare en slippefest, men også en mulighet til å vise seg for musikkbransjen og ikke minst publikum.– Det gjelder å skape litt blest om seg selv. Jeg er jo relativt ukjent, så derfor må jeg være aktiv. I dag er det mange måter å slippe musikk på, sier Vatnøy som gir ut singelen på eget selskap. – Det er moro å gjøre det meste selv, og det gjør at jeg har full kontroll over musikken min. Men det er klart det hadde hjulpet å ha et større selskap i ryggen, ikke minst økonomisk, hvis jeg vil nå ut til et større publikum. Fredag 21. oktober blir det konsert med fullt band og stor ståhei, og gjesteopptreden av Frida Amundsen. Kvelden avsluttes med dj og fullt dansegulv. Kafé Mir, kl 20, Toftes gate 69

Mer info på Facebook:

Arne Vatnøy singelreleasekonsert