– Horrem svekker idrettens verdier

Publisert

Are Grongstad har lite til overs for sandvolleyballspiller Iver Horrems homofobe uttalelser. – Jeg mener alle som driver toppidrett har et ansvar for å vise at idretten er en plass der alle skal kunne være seg selv, sier Norges første åpne homofile eliteseriespiller i håndball.Det var i et intervju med «God kveld Norge» forrige .. at sandvolleyballspilleren Iver Horrem hadde et behov for understreke sine homofobe uttalelser. Det samme gjorde han under et radiointervju med P4 i 2008. – Det første jeg tenkte da jeg leste om denne saken var «har han fått alt for mange smash’er i hodet etter alle disse årene som volleyballspiller?». Deretter håpet jeg at ingen unge idrettsutøvere eller unge generelt tar disse holdningene seriøst, sier håndballspiller Are Grongstad.Are Grongstad valgte selv å stå frem som homofil i september 2008 bare noen uker etter at Horrem for første gang uttalte seg om hva han synes om homofili. – Det er på tide at vi får slutt på disse holdningene innenfor idretten. Slike holdninger hører ikke hjemme der. Idretten er en arena der alle og enhver stiller på lik linje, uansett kjønn, seksualitet, hudfarge, handikap og hva det enn måtte være. Idretten er for alle, sier Grongstad. Han reagerer på at Horrem har behov for å snakke om sitt ubehag ovenfor homofile i offentligheten. – Jeg respekterer at man har forskjellige meninger, men han burde minne seg selv på at han er et forbilde i idretten enten han ønsker det eller ikke. Av den grunn burde han holde slike homofobe holdninger for seg selv, mener Grongstad.

– Hva synes du om Norsk Volleyballforbund sin håndtering av saken?

– Når Iver Horrem, som representant for norsk idrett, kommer med slike uttalelser svekker det hele idrettens verdier og holdninger. Derfor overrasker det meg at ikke vollyballforbundet har tatt mer avstand i denne saken.

– Synes du volleyballforbundet burde tatt en offentlig debatt?

– Når Horrem har uttalt sine meninger i media bør de følge skikkelig opp. Iver Horrem representerer vollyballforbundet, og hvis de ikke ønsker å stå for slike holdninger som han har, bør de ta ansvar i denne offentlige debatten som har oppstått. Jeg håper og forventer at idrettsforbundet, og Horrems eget forbund, kommer med en pressemelding og tydelig markerer hva deres holdninger er, sier Grongstad til Blikk Nett.Les også: Taust fra volleyballforbundet Feigt av volleyballforbundet Etterlyser en offentlig korreks

Powered by Labrador CMS