– Viktig med homoparade på Grønland

Publisert

LLH-leder, Karen Pinholt, håper at den siste ukens hendelser vil føre til at toneangivende muslimer deltar i årets homoparade. LLH-leder Karen Pinholt er positiv til at Skeive Dager ønsker å legge årets homoparade til Grønland. Den siste ukas debatt om Mohyeldeen Mohammads uttalelser om at alle homofile fortjener dødsstraff, gjør at hun håper flere muslimer vil delta i paraden. – Jeg syns det er bra at paraden legges dit, så lenge vi sørger for å få frem at det er i solidaritet med alle homofile og lesbiske som bor på Grønland og med alle homofile og lesbiske muslimer. Det viktigste med paraden er å vise at den dreier seg om å fremheve mangfoldet og vise hvem som støtter vår sak, sier Pinholt.

– Hvilken påvirkning tror den siste tidas hendelser kan ha på paraden?

– Jeg tror det kan ha en positiv effekt. LLH har mottatt masse støtte fra toneangivende muslimske personer i Norge som sier klart ifra at de tar avstand fra det som har blitt sagt. Disse hendelsene kan kanskje føre til at muslimer ønsker å delta i paraden for å vise sin støtte.Pinholt tror en vellykket parade kan bidra til å nyansere medias fremstilling av forholdet mellom homofile og muslimer. – Media har skapt denne forestillingen om at det er en kamp mellom homofile og muslimer, og det er det viktig at vi tar avstand fra. Ingen tjener på å sette minoriteter opp mot hverandre. En vellykket parade med stort mangfold av støttespillere og et stort innslag av muslimer spesielt vil kunne ha en positiv effekt og bygge ned fordommene mot både muslimer og homofile og lesbiske.

– Flott om muslimer viser støtte

Skeive Dager er i gang med å utforme søknaden om å få legge årets homoparade til Grønland. Politiet har tidligere uttalt til Blikk Nett at de stiller seg positive til forslaget. – Så lenge det lar seg praktisk gjennomføre, noe det burde, så vil årets parade gå over Grønland, sier styreleder i Skeive Dager, Stein Runar Østigaard. Også han tror det kan ha en positiv effekt å legge årets parade til den multikulturelle bydelen, særlig med tanke på den siste tidas debatt. – Vi har hele tiden ment at det er viktig å legge paraden til Grønland. Det ville vært flott om muslimer ville vist sin støtte ved å delta i paraden. Man må ikke være homofil for å delta. Man kan også delta for å vise at man stiller seg bak budskapet, sier Østigaard.Les også: Anmelder Mohyldeen Muhammad Trekker parallell til nynazister Utfordrer Mohammad

Powered by Labrador CMS