The Real Housewives of ESC tok lørdag kveld en solid seier i årets Parodi Grand Prix med sin politiske satire basert på Latvias Eurovision-bidrag fra 2014, fremført av Aarzemnieki.

The Real Housewives of ESC består av Sara Marhaug, Helene Skogheim, Benedicte Wolff og Karina Bjørnes, som alle har bred erfaring fra sang, musikaler, revy- og teaterstykker. De røk opprinnelig ut under kvalikrunden, men kom videre til finalen som wildcard. Under finalen på Ole Bull Scene begeistret de både juryen og publikum.

The Real Housewives of ESC karikerte konservative husmødre som nå var fornøyd med at Trump har kommet til makten, slik at de nå kan komme tilbake til kjøkkenbenken for å «Bake litt», som ga tittelen på innslaget. De ser gjennom fingrene på sin helt Donald Trump, når det gjelder hans feil og mangler, og mener at det ikke skader å være «bittelitt rasist.»

Når de derimot gjennom engelsk-norsk ordbok oppdager at det er ikke pusekatten Trump har sagt at han har lyst å grabbe, så snur holdningene seg, og i innslagets finale får Trump ‘smake sin egen kake’.

The Real Housewives of ESC deltok for andre gang i Parodi Grand Prix. I fjor kom de seg ikke til finalen, men i sitt andre forsøk gikk de altså hele veien sist lørdag.
Vinneren Real Housewives of ESC ledet allerede etter juryens votering. Med andreplass hos publikum kunne de sikre seg seieren.

Poengtavle:
1. The Real Housewives of ESC – “Bake litt” – 119 poeng
2. Marerutt – “Noccno” – 108 poeng
3. Rune Nathaniel & Ezma – “For Makedonia” – 100 poeng
4. Brethren Brothers – “Hallelu-JA” – 97 poeng
5. Hege og Lena – “Kjedelig i Australia” – 79 poeng
6. Siri-Janne – “40, skilt og single” – 56 poeng
7. Lothe – “Lothe” – 54 poeng
8. Insta-Toril – “Like, nyyyt og få god karma” – 51 poeng
9. Jahnet Teigen – “Smil etter smil” – 50 poeng
10. Totta and the Lord – “Kom ut som en stjerne” – 27 poeng
11. Alfie – “Hey go go” – 9 poeng
12. Hungry Hearts – “L’oiseau et l’enfant” – 4 poeng

Mer info: Parodi Grand Prix på Facebook