Urix

Aktivister har saksøkt politiet i Sri Lanka.
Aktivister har saksøkt politiet i Sri Lanka.

Vil stanse polititrakassering

Publisert Sist oppdatert

Domstolen i Sri Lanka har bestemt at politiet i landet skal tiltales for trakassering av skeive, for første gang i landets historie. Aktivister og lhbt- organisasjonen Equal Ground, leverte begjæringen til retten. De ønsker å saksøke både landets politisjef, den lokale politisjefen i området Kandy og foredragsholder som ble brukt i opplæringen av politiet. En video fra august i fjor viste hvordan hun åpent snakker trakasserende om homofile foran en fullpakket sal med politimenn og -kvinner.

I videoen, delt av tusener på Twitter, spør kvinnen retorisk: «Ville du like om barnet ditt ble offer for en homofil?», hvorpå kursdeltakerne svarer i kor: «Nei». Hun sa også at flere regjeringer på Sri Lanka var blitt veltet på grunn av deres slappe holdning til homofile – med mulig referanse til en tidligere åpen homofil minister.

Sri Lanka følger de gamle britiske lovene som forbyr «kjødelig omgang mot naturens gang», og skeive aktivister opplever derfor rettens avgjørelse som et stort skritt i riktig retning. Ifølge Equal Grounds-advokat, Lasanthika Hettiarachchi, er målet med å saksøke politiet å få stanset denne type treningsprogrammer i framtida.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Powered by Labrador CMS