Pride house til Litteraturhuset

Publisert

− Dette blir fantastisk, sier en strålende fornøyd Pride house-sjef Ranveig Igraine Stava. − Jeg kan garantere at årets Pride house vil by på mye spennende. Vi er stolte nå. Og så må vi få takke Fritt Ord for støtten og tilliten de viser oss, sier Stava i en pressemelding fra LLH Oslo og Akershus.Denne uken ble det ble klart at Fritt Ord gir årets Pride house 75 000 kroner i støtte. I Skeive dager, LLH og LLH OA er det nå full jubel. Og sammen med penger gitt av LLH-sentralt og LLH Oslo og Akershus, betyr det at Pride house for første gang kan leie nesten hele Litteraturhuset. Dermed ligger alt til rette for et spennende og godt besøkt Pride house i år.

Unge aktivister fra Russland, Vietnam og Nepal

− Ungdom er temaet som skal prege hele festivalen Skeive dager i år. Derfor blir det også mye «ungdom» på Pride house. Og et arrangement jeg tror vil bli kjempepopulært, er seminaret vi arrangerer sammen med LLH og Skeiv Ungdom lørdag 23. juni, forteller Stava i pressemeldingen.Internasjonal rådgiver i LLH, Marna Eide, lover å arrangere et seminar med sting og slagkraft denne dagen.− Vi satser også på å få over en gjeng unge aktivister, blant annet fra Russland, Vietnam og Nepal. Deres historier tror jeg kan bli skikkelige «øye åpnere» for de fleste, ikke minst for organisasjoner som jobber med barn og unge i andre land, sier Eide.

Sexpositivisme

Foruten temaet ungdom, vil Pride house i år også ta opp tematikk som trans (blant annet tvangssterilisering og diagnosemonopol), eldre lhbt og det blir fokus på sexpositivisme.− Seminaret om sexpositivisme handler om å ha et positivt syn på seksualitet som utgangspunkt. Det er viktig at både unge, voksne og eldre lærer seg et språk som klart og tydelig forklarer for en partner eller partnere hva man vil og ikke vil. Sex er viktig, sunt og godt, for både kropp og sjel – når man gjør det riktig, vel og merke, sier Stava.Programmet for Pride house 23. – 24. juni har man kommet langt med, men det er ikke fastsatt ennå.− Vi har kommet langt i planleggingen, men er fortsatt åpne for innspill fra folk. Har man noen ideer til debatter på hjertet, eller om noen har lyst til å arrangere noe, ta kontakt med oss. Vi søker også etter frivillige, så om du ønsker å arrangere Pride house på Litteraturhuset, er det bare å melde seg på, sier Stava.Pride house arrangeres på Litteraturhuset helgen 23. – 24. juni.Offisiell åpning er 23. juni kl 12. 

Frivillige kan melde seg her:

Frivilligregistrering Skeive dager 2012