Høsten er i anmarsj og det er mange måneder til neste års pridesesong. Derfor inviterer Studentersamfunnet i Bergen til en Pride Night fylt med farger og fest lørdag 6. oktober.

På Pride Night lørdag 6. oktober kan du danse deg gjennom natten med Silent Disco, bli underholdt av X-Dolls eller prøve deg på skeiv speed dating. Regnbueflagget flyr høyt over Det Akademiske Kvarter denne kvelden og alle er velkommen.

Carl Martin Eggesbø som Eskild i SKAM. Foto: NRK.

Fra SKAM til Bergen
Pride Night åpner dørene kl. 21. Kl. 21.30 kan du møte Carl Martin Eggesbø, bedre kjent som Eskild i tv-serien SKAM, på akademisk vorspiel i Tivoli.

I Storelogen kan du oppleve podcastgjengen Institusjonen som sender live fra Det Akademiske Kvarter. Institusjonen er en podcast laget av tre lesbiske kvinner: Mathea, Martine og Camilla. I en verden hvor menssyklusen er uregelmessig, Donald Trump er president i USA og tampongprisen stiger daglig, – tar de opp viktige, interessante eller bare veldig komiske temaer. De forteller åpent og ærlig om hvordan de greier å holde hodet over vannet i en jungel av gærne damer, psykiske lidelser og mengder eksistensiell angst.

I MAOS blir det stand up med Marianne Dale, som beskriver seg selv som en singel lesbe, som også er sykepleier.

X-Dolls. Foto: Reidar Engesbak.

X-Dolls og Deadswan
Draggruppa X-Dolls tar turen fra hovedstaden til Bergen for gi publikum glitter, humor og show i et heseblesende tempo. Bleach Boo-Boo, Fishy Prize og Gloria Mundi lover et partyinspirert show for alle festglade skeive og streite. De har sammen og hver for seg opptrådt i Norge, Europa og USA. X-Dolls har i flere år levert show og spetakkel under blant annet Oslo Pride og Trondheim Pride, i tillegg står de bak Norges eneste dragqueen-podkast: «Teip og Tiara».


Dj Deadswan, kjent fra Oslos klubbmiljø, er opprinnelig fra Loddefjord og tar turen «hjem» til Bergen i anledning Pride Night. Dj Deadswan har snurret queer electro og kinky techno i over 25 år og er hjernen bak det prisvinnende klubbkonseptet Iconoclastic, samt klubbkvelder som Strictly Kinky, Heroes, The Betty Ford Lounge og Eat My Handbag Bitch. Forvent musikk med høy xxx-faktor.

Silent Disco

Stille diskotek og sjekking
Når klokken bikker over midnatt kan de som er modige nok prøve seg på Skeiv Speeddating i Speilsalen, kanskje du finner kjærligheten? I Teglverket blir det Silent disco, som er et diskotek uten store høyttalere. Alle får utdelt hodetelefoner og muligheten til å selv velge hvilken musikk de danser til. Du kan også ta av deg hodetelefonene, og se på den komiske scenen hvor alle danser og synger med til ulike rytmer, mens du selv ikke hører en lyd.

Pride Night, lørdag 6. oktober, kl. 21, aldersgrense 20 år/18 år med student-id, kr. 50, Det Akademiske Kvarter, Olav Kyrresgate 49, Bergen.

Info og fullt program: Pride Night på Facebook