Pride

– Man kjenner samholdet langt inn i hjerterota

Skeivå Rogaland Pride begynner denne helgen, og varer frem til parade i Stavanger neste lørdag.

Prideparade i Rogaland 2019.
Publisert

– Vi har nærmere 40 programposter i årets program, så her er det et stort utvalg og mye å glede seg til, sier festivalsjef Live Idland til Blikk.

Blant postene finner man foredrag, burlesque-opptredener og bokbad, samt konsert med Michelle Ullestad fredag 6 september i Pride Park utenfor Tou scene.

Det blir også panelsamtaler, blant dem er:

Tre Fedre: Her møter man en familie på tre menn som har fått et barn sammen, født av en av en mann. Og Hvor kommer hatet mot skeive fra?:  med Christopher Rettedal Fardan, forsker ved Senter for ekstremismeforskning, UiO, Helge Ytterøy L'Orange, leder Åpne Høyre, Torgeir Toppe, leder FRI Vestland, Didrik Søderlind, rådgiver Human-etisk forbund

 Deltakere under 30 får egne arrangementer, deriblant parole- og kostymeverksted, speedfriending og ungdomsfest.

«Er du på let etter kjærligheten skal festivalsjef Live Idland leke amor og prøve å matche par på speed-dating» skriver Skeivå i en pressemelding.

I sammenheng med speed-datingen arrangeres også musikkquiz, hvor premien er en overnatting for to. Denne kvelden gjelder det altså å legge innsats i å finne den rette.

Gir stafettpinnen videre

Live Idland er i ferd med å avslutte sitt tredje år som festivalsjef for Skeivå Rogaland Pride, og synes det er noe vemodig å være ferdig snart.

– Det skal bli godt å gi stafettpinnen over til noen andre, men det har vært tre fantastiske år, hvor jeg har lært masse og blitt kjent med mange flotte mennesker, sier hun.

Planleggingen stort sett har gått veldig fint, forteller hun, og Skeivå Rogaland Pride blir i all hovedsak møtt med positivitet og engasjement.

– Man ser jo generelt at debatten rundt Pride er ganske hard, men det har vært lite motstand utenom trollene på sosiale medier som dukker så kjapt at man kunne trodd de hadde flagget ordet «Pride».

– Jeg gleder meg veldig til oppstart, og ser frem til å delta på de aller fleste av arrangementene. I Pride Park er det alltid utrolig god stemning og man kjenner samholdet langt inn i hjerterota.

Etter paraden blir konsert med KEiiNO og flere. Deretter er det duket for den årlige «Skeiva Nattå», som kan kalles et Prides afterparty.

 

 

Powered by Labrador CMS