Hvert år deler Blikk ut publikumsprisen under Skeive Filmer. Nå er årets stemmer talt og publikum har valgt sine favoritter blant festivalens spillefilmer og kortfilmer.

Årets Skeive Filmer-publikum satte størst pris på regissør Michael Mayers spillefilm «Out in the Dark» (Israel, 2012) om den palestinske studenten Nimer som drømmer om et bedre liv i utlandet. En kveld etter å ha sneket seg inn til Tel Aviv, møter han den israelske advokaten Roy på en klubb og tiltrekningen er umiddelbar. Nimer er en flittig student og får en mulighet til å lovlig studere i Tel Aviv, men blir ufrivillig dratt inn i et spill som setter alt i fare.

Forholdet til Roy utvikler seg, men Nimer blir konfrontert med den brutale virkeligheten av et palestinsk samfunn som fordømmer legningen hans og et Israel som fordømmer ham på grunn av nasjonalitet. Fanget i en situasjon han ikke kan kontrollere må han velge mellom det livet han drømte om og
kjærligheten til Roy.

Rødhåret og sexy
Publikum hadde et stort utvalg kortfilmer å velge blant i årets program på Skeive Filmer. Den soleklare favoritten var regissør Antonio Da Silvas sexy og flotte kortfilm «Gingers» (Portugal/UK, 2013)

Det handler selvsagt om rødtopper. Og rødt hår DER. Filmen samler rødhåretes tanker, hår, hud og sperm. Det handler om genetisk annerledeshet, om homofile rødhårete som dobbel minoritet, fra Israel til Brasil. En hyllest til rødhårete og en gave til de som elsker dem.

Mer om festivalen, årets filmer og infomasjon finner du her: Skeive Filmer

«Out in the Dark» trailer

«Gingers» trailer
 

GINGERS teaser from Antonio da Silva Films on Vimeo.