Eurovision-diva Hera Björk er i Stockholm for å promotere sitt One Woman Show og kastet seg over siste utgave av Blikk på Euroclub.

Etter å ha hengt med festglade Hera Björk på Euroclub i Wien i fjor, har den islandske Eurovision-divaen blitt Blikk-fan og kaster seg over vår siste utgave når vi møter henne i Stockholm. Hun er i byen for å opptre med og promotere sitt One Woman Show «Queen of effing everything».

Formaninger fra bestemor
– Jeg turte ikke å kalle det «fucking» så da ble det «effing». Min kjære bestemor formante meg nemlig alltid om aldri å bruke f-ordet offentlig, ler Hera hjertelig når Blikk slår av en prat på Euroclub i Stockholm.

– Showet er en musikalsk reise gjennom livet mitt fra jeg sang med hårbørsten foran speilet, til jeg representerte Island i Eurovision i Oslo i 2010. Jeg ønsker å ta med publikum på en reise i en ekte divas verden der også divaer må skrubbe dassen, forteller hun og avslører at årets islandske artist Greta Salóme, stiller med en liten, hemmelig gjesteopptreden.

Festglad
– Hera Björk er en av de store, skandinaviske homse-ikonene, sier Blikks Grand Prix-ekspert Jørgen Lorentz Abrahamsen.
– Hun ljomer fortsatt ut av jukeboksen på London pub med 2010-låta «Je Ne Sais Quoi» fra Eurovision i Oslo. Den spilles også på alle gay-klubber og Eurovision-parties i Europa for øvrig. I tillegg er hun veldig festglad, sjarmerende, sosial og lett å komme i kontakt med, noe som nok har bidratt til hennes store popularitet i miljøet. Hun er også veldig opptatt av homosaken politisk og poster mange sympatierklæringer i sosiale medier, forteller Abrahamsen.

Wannabe lesbe
Når Blikk spør Hera om hun selv har hatt noen nær-gay-opplevelser, slår hun opp latterdøra på vidt gap og innrømmer at da hun skilte seg fra sin første ektemann sa hun til bestevenninna si at nå skulle hun bli lesbisk.
– Jeg mente jeg kunne blitt en fabelaktig lesbe, gliser hun.
– Men så spurte venninnen min meg om jeg var klar for å slikke fitte og da måtte jeg tenke meg litt om og si, nei, det var jeg nok ikke. Så jeg er nok dessverre forsatt hetero selv om jeg er veldig wannabe lesbe, skratter Hera Björk med en bryggesjauerlatter som får fansen til å skvette ut av køen der de står og venter på å få tatt bilde.

Hun er likevel klar på at hun skylder sitt homopublikum alt.
– Homopublikumet er verdens beste publikum. De får meg til å føle meg elsket. Uten dem hadde jeg vært ingenting. Zero! Jeg skylder dem alt!