Mads Ananda Lodahl er foredragsholder, forfatter og sexolog. I dag kommer han til Oslo Queer Festival for å holde workshop om queer motstand.

Mads Ananda Lodahl holder foredrag på skoler, gymnas, seminarer, universiteter og i politiske grupper, foreninger og virksomheter, og har 10 års erfaring med queerpolitikk og å formidle queer teori og erfaringer spesielt rettet mot unge mennesker. Han blogger også for nettsiden Modkraft og var sidens mest leste blogger i 2011.

I 2006 var Mads Ananda Lodahl med å at starte Copenhagen Queer Festival sammen med mange andre folk fra København. Han har vært med å arrangere fire av de påfølgende festivalene.

På Oslo Queer Festival på Blitz skal han altså ha en workshop om queer aktivisme.
– Jeg liker å kalle det for queer resistance, eller motstand, sier Mads Ananda Lodahl til Blikk Nett og forteller at workshopen hans presenterer 21 konkrete metoder for å stå opp mot undertrykkelse, diskriminering og trakassering.

– Det være seg i ens personlige liv og i gruppesammenhenger. Metodene kan brukes i det daglige liv, men også i fellesskap gjennom foreninger og grupperinger på en mer aktivistisk måte. Jeg presenterer 21 konkrete metoder som jeg mener kan være viktige verktøy for queers, sier Mads Ananda Lodahl til Blikk Nett og kommer samtidig med noen eksempler.

– For eksempel selvforsvar, sier han og forteller at han i 2006/07 underviste en gruppe unge queers og vennene deres i nettopp selvforsvar.
– Men det kan også være metoder som å komme ut og å bygge allianser med andre, både personer og grupperinger – som andre aktivister, artister, djs, kunstnere og så videre. Men mye handler om at deltakerne skal få dele av sine egne erfaringer også, slik at vi kan lære av hverandre når det kommer til å stå i mot undertrykkelse og diskriminering, sier Mads Ananda Lodahl til Blikk Nett.

Les mer om Mads Ananda Lodahl på nettsiden: almindelig.com

Oslo Queer Festival
Program fredag 16. august
Kl 11: Frokost og morgenmøte
Kl 12: Fight gender sterotypes
Kl 12: Queer activism
Kl 12: The princess and the giant troll
Kl 13.30 – 14.30: Lunsj
Kl 14: How to resist the straight world order
Kl 14: Cartoon workshop
Kl 14: Multiverse (queer storytelling)
Kl 16: Intersex
Kl 16: Gender bender
Kl 16: FCKshop
Kl 18: Middag
Kl 20: Åpen mikrofon
Kl 22: Konsert med Awry (D)
Kl 23: Konsert med Val Elvis and the Crew (N)
Kl 23.30: Dj Shishmish
Kl 01: slutt

Mer info: Oslo Queer Festival 2013