f.v. Susanne Demou Øvergaard, Maruwa Kerella og Joseph Mardelli. Foto: Reidar Engesbak.
f.v. Susanne Demou Øvergaard, Maruwa Kerella og Joseph Mardelli. Foto: Reidar Engesbak.

Queer påske i by’n

Ikke alle stikker til fjells og hytta med familie, påskeegg, klister og brettspill i påsken. Noen blir i storbyen for å dra på Skeiv Verdens kafe Queer Easter torsdag 18. april.

Publisert

Ikke alle stikker til fjells og hytta med familie, påskeegg, klister og brettspill i påsken. Noen blir i storbyen for å dra på Skeiv Verdens kafe Queer Easter torsdag 18. april.

Skeiv Verden arrangerer Skeiv kafé hver eneste torsdag hele året. Kafeen er et populært tilbud som byr på mat og sosialt samvær i Oslo sentrum. I anledning påsken inviteres det til Skeiv kafé Queer Easter Edition torsdag 18. april fra kl. 17 til 20 i Torggata 1.

– Vi har gleden av å invitere inn til påskehygge på Skjærtorsdag. Det blir mat, musikk og dans utover kvelden, sier Susanne Demou Øvergaard, generalsekretær i Skeiv Verden.

I ferier og høytider kommer det gjerne kafégjester tilreisende til Oslo fra hele landet.

– Vi har bra med besøk både når vi arrangerer julefeiring og når vi inviterer til påskekafé. For mange i vårt nettverk er høytider som jul og påske litt fremmed. Det kan oppleves ekskluderende når alt fokus ligger på familie og hyttekos, sier Demou Øvergaard.

– Derfor lager vi slike arrangementer. På Skeiv kafé på skjærtorsdag 18. april blir det god mat laget med masse kjærlighet av våre fantastiske frivillige. Kafeen er åpen til kl. 20 og etterpå er det fritt fram for å ta turen ut på byen sammen.

Skeiv kafé er et viktig tilbud for Skeiv Verdens nettverk hvor det sosiale står i fokus og maten som serveres lages av frivillige. Kafeen arrangerer også workshops og foredrag, om alt fra analsex til rus og samliv.

Brosteinprisen

I mars var Skeiv Verden en av to prisvinnere når Kirkens Bymisjons Brosteinprisen 2018 ble utdelt. Prisen gikk til Skeiv Verden og Thee Yezen Al-Obaide i Salam for deres respektive arbeid med å skape trygge møteplasser for skeive minoriteter.

Brosteinprisen gikk for første gang til lhbt-arbeid der vinnerne jobber med inkludering av skeive med minoritetsbakgrunn.

– Det er med stor ydmykhet vi mottar Brosteinprisen. Mye har kommet på plass siden vi startet vårt arbeid, men det er fremdeles mange som opplever å ikke kunne være hele seg. Med denne prisen lover vi at vi skal fortsette vårt arbeid med å sette rettighetene til skeive med innvandrerbakgrunn på dagsorden, sier generalsekretær i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard.

Skeiv kafé – Queer Easter Edition, torsdag 18. april kl. 17 – 20, Skeiv Verden, Torggata 1, Oslo. Info: Skeiv kafé – Queer Easter Edition på Facebook