Raballder Trondheim til topps

Publisert

– Vi har fokus på sporten. Vi spiller for å vinne. Samtidig er fellesskapet viktig. Her er det mange ulike nivåer på lagene, men vi har trent regelmessig, sier Jana, Torunn, Ragnhild og Jasper fra Raballder Trondheim til Blikk Nett. Nytt under årets cup er at flere damer har meld seg på. Dette har resultert i en dameturnering kombinert med noen blandete lag med både kvinner og menn. Norge hadde med fem lag og Sverige ett lag i denne gruppa. I fjor måtte de se seg slått av laget Mixed Meet, men denne lørdagen kunne Raballder Trondheim stikke jublende av med gullmedaljen etter å ha slått laget Godt og blandet 2-0 i sett. Før finalen hadde Raballder Trondheim knust motstanderne på veien fram. De er med i cupen for fjerde gang i år, og noen av deltagerne på laget er med i seriespill i Trondheim. I en pause mellom kampene lader de opp med kake. – Det har vi fortjent, og vi har også spist sunne baguetter. Dessuten bruker vi så mye energi i dag, sier Ragnhild. Hun og Torunn har spilt volleyball siden nittitallet, mens Jana og Jasper har vært med i gamet i henholdsvis tre og seks år. – Jeg startet å spille volleyball i Nederland hvor jeg kommer fra. Der fantes det mange volleyballgrupper for homofile. Det var så bra og så sosialt og en fin måte å treffes på som ikke betyr å møtes på byen, sier Jasper som fortsatte med volleyball på Raballder da han flyttet til Trondheim for seks år siden. I herrefinalen sto det mellom Raballder Kings og The Royal Thay Ladies, og Raballder Kings stakk av med den gjeve førsteplassen på første nivå. På nivå to stakk gjestene Curry Berlin av med seieren.

De frivillige

På cupen var det meldt på 24 lag i volleyball. Fordelt på to haller og seks baner startet det hele med subturneringer før semifinaler og finaler. I alt 58 kamper med lag fra Norge, Sverige, Tyskland, Thailand og Polen. Kampoppsettet er nøye planlagt for at logistikken skal gå opp. Sentral i sekretæriatet er Preben Ribe som har vært med som frivillig i fem – seks år. – Vi er fire stykker her i sekretæriatet. Alle lagene dømmer hverandre etter tur. Det er en stor kabal som skal gå opp.– Hvem heier du på?– Laget Lords som kjæresten min spiller på. For at arrangementet med flere hundre deltagere skal gå rundt, er cupen avhengig av frivillige ildsjeler. Personer som stiller opp fra kl 9 til 16 på en lørdag og sørger for at sportsutøverne får i seg mat og drikke. Bak disken med kaker og smørbrød, pølser, kaffe og juice, står Thomil og Kåre. Thomil har bakt kake. Kåre spiller vanligvis innebandy, men har brukket armen og selger derfor forfriskninger i dag. – Vi står litt utenfor banen i dag, men på Raballder innebandy er det bra oppmøte på treningene. Vi er mellom 15 og 25 personer, og Raballder Cup er årets høydepunkt. Innebandylag er ikke så utbredt i Europa som volleyball og håndball, så denne cupen er det ekstra moro å være med på, sier Kåre til Blikk.

Finnene fant formen

I innebandyfinalen var det i år Hot Helsinki som stakk av med seieren. I kamp mot Raballder Oslo 1 vant de 7-3. Høy intensitet og temperatur kjennetegnet kampene. Og selv om tribunene kunne vært fullere på et arrangement med så mage deltagere, er det spredte innslag av tilskuere, og selvsagt følger deltagerne selv nøye med på hvordan kampene utvikler seg de siste timene av cupen. En av dem er innebandyspiller Joakim Axelsson på Malmö Devilants som er kommet til Oslo sammen med sju andre lagkamerater. – Dette er kult å være med på. Selv om laget vårt bare har vunnet en kamp og tapt de andre, er jeg klar for å kjempe om femteplassen, sier han. – Dette er så morsomt. Selv om vi tapte litt for andre ekstra gode løpere i dag, er det så bra å være med på denne cupen, forteller Lukaz fra Stockholm Snipers som i år endte på trede plass.