Raballdercup anno 2011

Publisert

18 år er gått siden Raballdercup ble arrangert for første gang. I februar braker det løs igjen. – Vi har det utrolig moro og sosialt i Raballderfamilien, sier leder for cupen, Marthe Isefjær. I fjor deltok 13 nasjoner og 42 lag under cupen. Dette innebar at 340 glade homser og lesber kjempet om gjeveste plasseringer under Norges største homosportsarrangement. – I fjor deltok flere enn det vi har registrert i påmeldingslistene for i år. 40 lag fra 11 nasjoner har meldt seg på i år. Så langt har 235 personer betalt påmeldingsavgift. Selv om strek er satt for påmelding av lag er det ennå åpent for enkeltpersoner til å delta, sier Isefjær.

– Hvorfor deltok så mange flere i fjor?

– Vi fikk litt drahjelp fra Outgames i Danmark. Der gikk vi rundt og promoterte Raballdercup 2010. Den muligheten har vi ikke hatt for årets cup, forteller hun. Under Raballdercup konkurreres det i volleyball, håndball og innebandy.

– Du spiller håndball på damelaget til Raballder, hva slags nivå er det på laget?

– Vi ligger på 4. plass i 5. divisjon. Målet er å holde oss der. Plasseringsmessig ønsker vi å være i sjiktet over midten. Gjerne høyere for den sakens skyld, sier hun. Hun forteller at de har rundt 20 faste spillere.– Det var i alle fall 20 som ble invitert til julebordet, sier hun spøkefullt og forteller at det også sosial omgang utenfor banen. – Vi drar sammen på andre håndballkamper. Under Møbelringen cup dro vi til Lillehammer. Der så vi det norske kvinnelandslaget i håndball i aksjon. Men vi har også sett cuphåndball i Oslo Spektrum. Utenom dette er det både fester og kino, forteller Isefjær.

– Har dere knyttet til dere noen tidligere landslagsspillere?

– Nei, vi må vel vente til Gro Hammerseng blir pensjonert elitespiller før vi kan drømme om at hun kommer til oss, spøker Isefjær. Under Raballder cup spilles håndballkampene på Norges Idrettshøyskole. Volleyball og innebandykampene går av stabelen i Bygdøyhus på Huk i Oslo. Etter at cupen er ferdig, lørdag 12. februar er det klart for Love 11 og MGP afteparty påRockefeller. Akkurat denne kvelden er det også Grand-Prix finale i Oslo Spektrum. Skeive dager arrangerer festen i samarbeid med Raballder Cup og Den Norske Grand Prix-klubben. Først er det bankett for cupdeltakerne. Fra klokka 22 er det åpent for alle. Til valentinerfesten Love 11 kommer også Queentastic. De skal sammen med DJ Vera, og DJ Monsuun sørge for at alle hjerter gleder seg denne kvelden.Mer info: raballdercup.com