Urix

Lewis Mudge i Human Rights Watch er sterk kritisk til at Storbritannia vil sende homofile og muslimer til Rwanda.
Lewis Mudge i Human Rights Watch er sterk kritisk til at Storbritannia vil sende homofile og muslimer til Rwanda.

Storbritannia vil sende homofile og muslimer til Rwanda

Publisert

INNENRIKSDEPARTEMENTET i Storbritannia innrømmer at det kan bli ubehagelig for både homofile og muslimske asylsøkere når de deporteres til det konservativt katolske Rwanda i det sentrale Afrika. Storbritannia har likevel ingen planer om å reversere avtalen med Rwanda.

Asylsøkere som kommer til England via Den britiske kanal, og mangler dokumentasjon på hvem de er, eller har falske papirer, skal heretter sendes til Rwanda der de vil få behandlet søknad om asyl i Rwanda. De mister samtidig muligheten for alltid til å kunne søke om asyl i Storbritannia igjen.

En talsperson for det britiske innenriksdepartementet hevder at lhbt-personer egentlig ikke har så mye å frykte, og at det vil bli laget ordninger som sørger for deres sikkerhet. Men britenes oppfatning av virkeligheten i Rwanda møter sterk kritikk fra Lewis Mudge, leder for Human Rights Watch i det sentrale Afrika.

«Myndighetene i Rwanda har et elendig rulleblad hva internasjonalt anerkjente rettigheter for flyktninger angår. Det er vanskelig å forestille seg en mer feilaktig vurdering av menneskerettighetssituasjonen i Rwanda», sier Mudge.

14. juni var startdato for første deporteringsfly fra England til Kigali, Rwandas hovedstad, en dato som allerede var blitt utsatt en rekke ganger.

Kilde: Independent

Powered by Labrador CMS