Regnbueflagget vaier over Oslo

Ordfører Marianne Borgen heiste regnbueflagget til topps.

Publisert

Oslo kommune markerer Oslo Pride 2017 og i dag ble regnbueflagget heist av ordfører Marianne Borgen og leder av FRI Oslo og Akershus på Rådhusplassen. I anledning paraden vil det også flagges med regnbueflagget i borggården i Oslo rådhus lørdag 1 juli.

Det var invitert internasjonale gjester fra blant annet Serbia, Polen, Russland og Balkan til Oslo Pride og de var til stede under flaggheisingen sammen med representanter fra Oslo bystyre.

«Når vi i hovedstaden nå heiser regnbueflagget er det en markering av at Oslo er en inkluderende, mangfoldig, solidarisk og raus by. Jeg er stolt over å være ordfører i en by som tar et så tydelig standpunkt. Oslo skal være et trygt sted å være for alle, et sted der vi motarbeider all intoleranse, hat og diskriminering. Det er alt for mange steder der denne tryggheten er fraværende. I år har kampanjen «Gå for meg» tatt tak i nettopp dette og jeg håper vi kan fylle gatene med mennesker som går for de som ikke tør og ikke kan. Vi er ikke er i mål enda, men vi er på vei. Et godt samarbeid med frivillige organisasjoner og sivile institusjoner er fundamentalt for å kunne lykkes med dette arbeidet», sa ordfører Marianne Borgen før regnbueflagget ble heist.

Hans Heen Sikkeland og Marianne Borgen. Foto: Reidar Engesbak.
Hans Heen Sikkeland og Marianne Borgen. Foto: Reidar Engesbak.

Leder i FRI Oslo og Akershus, Hans Heen Sikkeland trakk fram kampanjen «Gå for meg», hvor FRI har fått inn over 350 historier fra personer over hele landet som ikke tør eller kan delta på pride.

Marianne Borgen og Hans Heen Sikkeland. Foto: Reidar Engesbak.
Marianne Borgen og Hans Heen Sikkeland. Foto: Reidar Engesbak.

«Mange av disse historiene har kommet fra skeive i Oslo. Flagging på Rådhusplassen og i Rådhusets borggård og invitasjon til mottakelse ved ordfører Marianne Borgen sender et sterkt signal om at hovedstaden vår er for absolutt alle, uansett hvem du elsker eller hvilken kjønnsidentitet du har. Dette betyr også veldig mye for alle våre tilreisende internasjonale gjester. Oslo kommune viser at vi ser kjønns- og seksualitetsmangfold som en styrke og at alle er velkommen», sa Hans Heen Sikkeland, leder i FRI Oslo og Akershus, som også er eier av festivalen Oslo Pride.