Rogalands vakreste eventyr

Stavanger på Skeivå sparkes i gang onsdag 5. september.

Publisert

I år feires kjærligheten, inkluderingen og mangfoldet i Stavangerregionen for 20.gang med Stavanger på Skeivå 2018 fra 5. september til og med 9. september.

Formålet med festivalen er å fremme lokal og internasjonal solidaritet, åpenhet, inkludering og mangfold. Festivalen skal være både fest og alvor, og skal feires med glitter og protester, og med flagg og debatter.

Temaet for pridefeiringene over hele Norge har vært «Familie» og det er også fokuset når Stavanger på Skeiva inviterer til å diskutere, utvide og utfordre familiebegreper, fordi vi fortsatt har er enveiågå.no.

BLIKK sjekka med festivalsjefen, Daniel Bøhn Rayner, om hvordan Stavanger på Skeiva skal feire jubileet, og om noe er nytt i forhold til tidligere år.

– Ja, masse og det er veldig kjekt! I fjor var jo første gangen vi hadde parade i Stavanger, og i år er paraden enda større og bedre enn i fjor. Det som er nytt i år er også at vi har åpnet opp programmet vårt i større grad enn tidligere og vi har invitert organisasjoner til å arrangere sine egne arrangementer under vår «paraply», og veldig mange skal gjøre dette i år. Det viser at veldig mange har lyst til å feire kjærligheten og mangfoldet sammen med oss, noe vi setter veldig pris på. Arrangementene varierer fra bokprat på Sølvberget kulturhus, og familietur med Stavanger turistforening til «lått og løye med LO i Rogaland» blant annet. I år har vi prøvd å markere vårt store jubileum på den måten den fortjener!

Skeivt tilbakeblikk

Det blir også tid til et tilbakeblikk. I Pride Park på lørdag vil det i samarbeid med Rogalands Avis bli vist et historisk tilbakeblikk på Skeiv historie og mangfoldet i regionen.

Festivalsjefen har store forventninger til årets utgave av Stavanger på Skeivå.

– Rett og slett at det blir gysla kjekt! Dette er jo faktisk et ganske stort jubileumsår for oss, dette er 20.gangen vi arrangerer Stavanger på Skeivå. Det er både skummelt og fantastisk samtidig, og vi håper og forventer at vi får feiret jubileumet på den måten det fortjener. Jeg håper også at alle føler at årets festival tilbyr alt man måtte ønske seg, og at folk trekker til arrangementene våre og har det rett og slett veldig moro, svarer den engasjerte festivalsjefen som mener det er mye BLIKKs lesere må få med seg.

– Stavanger på Skeivå er jo både fest og alvor, så her er det noe for absolutt alle, men jeg må jo innrømme at jeg gleder meg aller mest til paraden og Skeivå Nattå. Dette er jo den perfekte avslutningen på uken, og jeg håper vi får en fantastisk parade med masse folk også en skikkelig god fest lørdag kveld. Det er jo også veldig stas at så mange har lyst til å feire sammen med oss, og vi har allerede over 30 organisasjoner som er påmeldt til paraden til nå. I tillegg så er jo Statsminister Erna Solberg årets æresgjest og skal lede an paraden vår, og det synes vi er utrolig stas!

For fullt program og mer info: skeiva.no