Rosa hotelltips

Publisert

Verdens største og mest populære reisefelleskap på internett, tripadvisor.com, har kåret de ti mest homovennlige hotellene i Europa. TripAdvisor har mer enn 36 million unike besøkende hver måned, 11 millioner medlemmer og mer enn 30 millioner anmeldelser og meninger. Det er disse meningene som ligger til grunn for TripAdvisors topp ti-liste over de mest homovennlige hotellene i Europa.

1. Colson House, Brighton, England

Colson House er et boutiquehotell med hotellrom oppkalt etter filmikoner. Hotellet ligger i Kemp Town, like ved Brightons mest populære homobarer og klubber. Eierne Mark og Eamon vet alt om homolivet i Brighton og tipser deg om de beste plassene som du bør få med deg under besøket.

Mer info:

Colsonhouse.co.uk

2. Hotel Sejour Beaubourg, Paris, Frankrike

Hotel Séjour Beaubourg ligger midt i Paris, bare noen få minutter unna Pompidou-senteret, og innen gåavstand til Louvre og Notre Dame. Homostrøket Marais med en rekke homobarer og uteplasser ligger også like i nærheten. Hotellet retter seg først og fremst mot de som er ute etter et billig overnattingsalternativ og ikke har noe i mot å dele bad med andre.

Mer info:

Hoteldusejour.com

3. Hotel Axel, Barcelona, Spania

Axel hoteller har etablert seg i flere europeiske storbyer med sine heterovennlige homohoteller. Hotell Axel i Barcelona er intet unntak. Designerhotellet ligger like ved de ekslusive butikkene på Passeig de Gràcia. Spa og sauna, treningsrom, svømmebasseng og skybar er bare noen av godene de spanske vertene tilbyr sine skeive gjester.

Mer info:

Axelhotels.com

4. Hotel Ca' Dogaressa, Venezia, Italia

I idylliske omgivelser i romantiske Venezia ligger det familiedrevne hotellet Ca' Dogaressa. Hotellet er i typisk venetiansk stil fra 1800-tallet med antikke møbler, kostbare tekstiler og flater dekket av marmor. Nyt utsikten over Cannaregio-kanalen fra ditt eget rom eller fra hotellets takterrasse over en romantisk lunsj.

Mer info:

Cadogaressa.com

5. Clarion Hotel Praha Gamlebyen, Tsjekkia

Clarion Hotell i Praha er det eneste firestjerners hotellet i Praha som er medlem av International Gay, Lesbian, Transgender Association. Hotellet ligger sentralt ved elven Moldau og i gåavstand til de populære turistattraksjonene i den gamle bydelen. Her ligger også flere av Prahas mest populære homobarer.

Mer info:

Clarionhotel.com

6. Ty Rosa, Cardiff, Wales

Ty Rosa eller det rosa huset, er en sjarmerende heterovennlig bed&breakfast for lhbt-personer, som ligger en liten spasertur unna bykjernen. Bo som en prinsesse i et av de fem luksusrommene som er oppkalt etter de berømte walisiske slottene. De homofile eierne vet alt om hva som rører seg på homofronten i Cardiff og er behjelpelige med tips.

Mer info:

Tyrosa.com

7. Hotel Deutsche Eiche, München, Tyskland

Deutsche Eiche er en av Münchens eldste møteplasser for homofile og lesbiske reisende, med et rykte for å tiltrekke kreative og artistiske typer. Hotellet ligger bare 700 meter unna det populære gatemarkedet Viktualienmarkt. Det trendy homostrøket Glockenbach og berømte Marienplatz ligger også i gåavstand fra hotellet. Blir man sliten av å rusle rundt i Münchens gater, har hotellet en stor spaavdeling.

Mer info:

Deutche-Eiche.com

8. The Golden Bear, Amsterdam, Nederland

Golden Bear er det første homohotellet i Amsterdam, og ble grunnlagt like etter andre verdenskrig. Det tradisjonsrike hotellet, som holder til i to historiske bygninger datert tilbake til 1737, ligger midt i sentrum med alle hovedattraksjonene og populære homobarer, saunaer og restauranter i nærheten.

Mer info:

Goldenbear.nl

9. Los Almendros, Playa del Ingles, Gran Canaria

Los Almendros består av private bungalows som er spesielt designet for homofile og lesbiske. Hotellet ligger på den mest homovennlige delen av øya, midt i Playa del ingles. Det velkjente Jumbo-senteret med sine mange homobarer ligger en liten spasertur unna.

Mer info:

Losalmendros.es

10. Hotel Sachsenhof, Berlin, Tyskland

Hotel Sachsenhof er en av Berlins eldste bygninger. Hotellets beliggenhet midt mellom homostrøkene Nollendorfplatz og Wittenbergplatz, gjør dette til et populært hotell for homofile og lesbiske. Shoppingstrøket Kurfürstendamm med Europas største shoppingsenter Ka De We, ligger heller ikke langt unna.

Mer info:

Hotel-sachsenhof-berlin.de