Festival

Salam vil samarbeide mer med Oslo/Fusion

Organisasjonen Salam ønsker å få til et tettere samarbeid med den skeive filmfestivalen Oslo/Fusion i fremtida. 

Assisterende generalsekretær Dhi Yezen Al-Obaidi i Salam
Publisert Sist oppdatert

Under Oslo/Fusion internasjonale filmfestival sist helg møtte Dhi Yezen Al-Obaidi, assisterende generalsekretær i Salam, den verdenskjente palestinske journalisten Ahmed Shihab-Eldin til panelsamtale.

Etter samtalen sier Al-Obaidi til Blikk at han og Salam tidligere har vært en del av festivaljuryen og ønsker å ha tettere og bedre samarbeid med festivalen framover.

– Jeg har vurdert filmer fra et aktivistisk perspektiv. Salam kommer til å satse enda mer i fremtiden på dette, fordi Oslo Fusion er en veldig viktig plattform, sier Al-Obaidi, 

 Han mener festivalen og organisasjonen kan løfte hverandre opp.

– Festivalen bidrar til å belyse ulike samfunnskritiske skeive problemstillinger andre nødvendigvis ikke gjør.

Ser fram til videre samarbeid

Oslo/Fusion ser positivt på videre samarbeid med Salam, og andre organisasjoner.

– Det er viktig for festivalen å ha slike samarbeid, som vi hadde med Salam om Palestina, sier festivalleder Bard Ydén til Blikk.

– Det er spesielt viktig at initiativet nå kommer fra Salam. Det har tidvis vært vanskelig å få andre skeive organisasjoner med på laget, hvis ikke de får stå som hovedarrangør. Det er liksom det viktigste for dem, sier Ydén.

 – Derfor er det positivt å se at organisasjoner som Salam ikke har den tankegangen. Så vi ser fram til videre samarbeid.

Viktige samtaler

Tema for samtalen var rosavaskingen Israel bruker i sin krigføring i Gaza, og hvordan den påvirker arabere og palestinere verden rundt.

Al-Obaidi mener at det er særlig viktig at det arrangeres slike samtaler som denne under den pågående krigføringen i Midt-Østen.

 – Israelsk rosavasking av deres krigføring bidrar til å rettferdiggjøre barbariske angrep på sivilbefolkningen, sier Al-Obaidi til Blikk, og fortsetter:

 – Rosavaskingen bidrar til å opprettholde negative stereotypier om arabiske menn som usiviliserte, homofobe og kvinneundertrykkende. Samtidig bidrar det til å lage et bilde av at alle skeive er mer redd for å møte på en palestiner enn en IDF-soldat.

 Han minner om at enkeltes oppfatning av Israel som en «Gay-Haven» er misforstått.

 – Israelske skeive soldater forlover seg på frontlinjen ved Gaza, men jeg skjønner ikke hvor de skal gifte seg? Skeive ekteskap er ikke tillatt i Israel, sier Al-Obaidi.

 

 

Powered by Labrador CMS